DRW Draubruecke 2

Met de Europese fietsrouteplanner vindt u snel en simpel de beste fietsroute voor uw fietsvakantie. De benodigde gidsjes bestelt u direct vanaf de site! 

Wilt u hier uw banner zien staan? dat kan! Stuur een mail, en we nemen z.s.m. contact met u op. 


Kleuren- en geuren-pracht: dat zijn twee belangrijke trefwoorden van de GartenTraum-Tour (Droomtuinentocht). De tocht neemt u mee naar de mooiste tuinen en parken van het Osnabrücker Land. Aanschouw betoverende kleurenpaletten met planten, stenen en water, ontdek zeldzame bloemen en planten en maak een praatje met trotse tuinenbezitters. Tijdens uw fietstocht over de GartenTraum-Tour komt u gegarandeerd ogen te kort.

 

De route start bij het Lakenweversmuseum in Bramsche waar u kennis maakt met verschillende historische verfplanten. In Museum en Park Kalkriese bij Bramsche leert u, dat archeologie net zo spannend is als een echte krimi; hier wordt namelijk de geschiedenis van de historische Slag om Varus tastbaar gemaakt. In Venne kunt u al na enkele kilometers in de historische ambiance van het Venner Moleneiland een echte boerentuin bewonderen. De tocht gaat verder naar Hunteburg, waar u de met een prijs bekroonde tuin "Berg's home" kunt bezichtigen. En wat te denken van het imposante Schloss Ippenburg in Bad Essen met zijn drie hectare grote landschapstuin naar Engels voorbeeld? Op het kasteel wordt jaarlijks het internationale tuinfestival gehouden, een echte bekroning van het tuinseizoen. De Engelse landschapstuin bij Schloss Hünnefeld met vele exotische bomen neemt u mee naar lang vervlogen tijden.

 

In het idyllische centrum van Ostercappeln doet u energie op voor de rest van de tocht naar andere prachtige tuinen in de buurt, zoals bijvoorbeeld Sia's Garten met de barokke rozentuin. U fietst verder door het oude centrum van Belm en het Arboretum in Wallenhorst met de gigantische mammoetboom. Door Achmer en via de Alfsee komt u aan in Rieste, de laatste etappe van de Tour. Voor uw terugreis naar Bramsche kunt u in de tuin van Rohde's Heuerhaus onder het genot van een heerlijk stuk taart helemaal bijkomen. Zijn uw tuindromen uitgekomen?

 

Route (167 km): Bramsche-Alfhausen-Rieste-Bohmte-Bad Essen-Ostercappeln-Belm-Osnabrück-Wallenhorst-Bramsche

Bewegwijzering: De DroomTuinen-Route is overal en uniform in beide richtingen voorzien van wegwijzers, zodat u geheel ontspannen uw bestemming kunt bereiken.

 

Meer informatie: www.gartentraumtour.de.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Fietsreisorganisaties

Wilt u liever een georganiseerde reis boeken? Zoek dan hier de reisorganisatie die fietsreizen aanbiedt in het door u gewenste land.

Overnachten op vakantie

logotrekkershutten

Trekkershutten Nederland

 


Vrienden op de Fiets

 

GPS-tracks

Veel lange-afstands-fietsroutes zijn ook beschikbaar als GPS.


Bikemap.net


GPStracks.nl

gpstracks-120x60


bannerMediumTiny

GPSies.com


RouteYou.com


GPS-info.nl


GPScoordinaten.nl


GPStrails.nl

gpstrailsbanner

Vakantiewegwijzer

De Vakantiewegwijzer wijst u de weg naar uw fietsvakantie-info! 

 • Oostzeekust-fietsroute Polen

  wil het oostzee route van u kopen ? Is deze ook in het nederlands? mijn mail adres is temprementoo@gmail.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Wij hebben het hier over de Alpe Adria Trail natuurlijk. Wij hebben tevens een stalling voor uw fietsen. U kunt ook een kijkje op onze website nemen www.hauskolbnitz.com

  Lees meer ...

   
 • Onbegrensd fietsen naar Venetië

  Ter hoogte van Etappe 8 in Kolbnitz langs de wandelroute net na de Danielsberg voeren wij onze B&B Haus Kolbnitz met gezellige bar. U kunt bij ons overnachten voor € 28,50 p.p. met ontbijt. Voor boekingen kunt u bellen naar +436505916748 of ...

  Lees meer ...