Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke site

Beste bezoeker,

Door een technische storing is dit niet de site die u gewend was. Om u de gelegenheid te geven toch de site te bezoeken, is deze tijdelijke website ingericht. Gebruikt u a.u.b. de zoekfunctie als u niet op de pagina bent binnengekomen die u zocht. Onze excuses voor het ongemak.

Zoek hier op deze website

Werking – Kan ik deze fietsroutes ook gebruiken voor de bromfiets?

Soms wel, soms niet. De routeplanner maakt gebruik van Europese lange afstandsfietsroutes. Deze fietsroutes zijn in beginsel opgezet voor fietsers, niet voor bromfietsers of brommobielen. Echter, hele stukken van veel fietsroutes gaan over de openbare weg, en in dat geval kan de gids van een fietsroute goed dienen als leidraad voor een bromfietstocht. 

 

Wanneer levert de fietsroute een probleem op voor bromfietsers of brommobielen? Voornamelijk als de wegbeheerder de weg sluit voor gemotoriseerd verkeer. Nederland, België, Duitsland, en in mindere mate Frankrijk, willen nog wel eens een stuk fietsroute tot fiets-only gebied maken. Leuk voor de fietsers, minder voor de bromfietser. Met een kleine aanpassing met behulp van een kaart van het gebied lukt het u waarschijnlijk wel om de route naar uw wensen aan te passen en verderop weer op te pakken.