Fietsroute Berlijn – Wolin

Fietsen van de Duitse hoofdstad Berlijn, langs de Poolse grnes naar het Poolse Oostzee-eiland Wolin, onderweg genietend van de bossen van Barnim, de weidevelden van de Uckermark, en de natuur van de binnenzee Szczecin Lagoon.

U ziet zeldzame dieren, mooie meren en rustieke rivieren, historische plaatsen met oude kerken, en een gastvrije bevolking. 

De westelijke route voert door uitgestrekte bossen, langs meren en over de uitgestrekte velden en weiden van de Uckermark. U fietst door historische steden als Joachimsthal, Prenzlau en Szczecin, maar ook veel kleine dorpjes die u passeert zijn zeer de moeite waard.

De oostelijke route leidt langs de rivier en het kanaal en u komt langs talrijke sluizen. Uitgestrekte bosgebieden, weidevelden en uiterwaarden van de Oder aan de Poolse kant zijn je metgezel. Naast de vele kleine historische steden passeert u het klooster van Chorin, in Schwedt, en Pools-Duitse steden als Szczecin / Stettin, Międzyzdroje / Międzyzdroje Wolin en Świnoujście / Swinoujscie.

De hele route is ongeveer 350 km. Fiets je heen via de westkant en terug via de oostkant, reken dan op ruim 700 km. Bekijk ook de Fietsen naar Berlijn route van Kees Swart, van Coevorden (of Enschede) naar Berlijn.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad