ANWB Fietsvakanties


ANWB Fietsvakanties biedt aantrekkelijke fietsarrangementen en -vakanties voor zowel leden als niet-leden, waarbij leden profiteren van extra korting die toeneemt naarmate ze langer lid zijn. Het aanbod omvat diverse fietsvakanties, zowel in Nederland als in andere Europese landen. U vindt meer informatie op ANWB.nl/fietsvakanties.

ANWB Fietsvakanties, Fietsen in zowel Nederland als in Diverse Europese Landen

In dit artikel verkennen we ANWB Fietsvakanties in meer detail. Welke soorten fietsreizen bieden ze aan en welke prachtige bestemmingen staan op het programma? Op het moment van schrijven omvat het aanbod van ANWB 36 fietsvakanties.

ANWB Fietsvakanties logo

Bij ANWB Fietsvakanties kunt u gebruikmaken van een handige zoekfunctie waarmee u fietsreizen kunt vinden die perfect aansluiten bij uw persoonlijke voorkeuren. Ontdek het aanbod dat aan al uw wensen voldoet.

De ANWB reisorganisatie biedt een scala aan fietsvakanties, zowel in Nederland als in diverse andere Europese landen, waaronder Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Voor fietsvakanties buiten Europa raden we aan om contact op te nemen met andere reisorganisaties, zoals Eigen-Wijze Reizen.

Hier zijn enkele van de fietsvakanties die ANWB aanbiedt in Nederland:

 • 8-daagse fietsrondreis ‘Zuiderzee’: Deze route neemt u mee langs de Veluwe, Friese steden, VOC-steden en het IJsselmeer.
 • 8-daagse fietscruise ‘Noord-Holland, Texel en het IJsselmeer’: Een ontspannen fietsvakantie gecombineerd met een cruise langs Noord-Holland, Texel en het IJsselmeer.
 • 7-daagse fietsrondreis ‘Friesland Elfstedentocht’: Volg het spoor van de beroemde Elfstedentocht tijdens deze 7-daagse fietsvakantie door Friesland.
 • 4-daags fietsarrangement ‘De Achterhoek’: Verken de prachtige Achterhoek in 4 dagen op de fiets.
 • 3-daags fietsarrangement ‘Valkenburg – Hampshire Hotel Voncken Valkenburg’: Geniet van een korte, maar sfeervolle fietsvakantie in Valkenburg.
 • 8-daagse fietsrondreis ‘Langs de Rijn van Keulen naar Arnhem’: Fiets langs de schilderachtige Rijn van Keulen tot aan Arnhem.
 • 8-daagse familie fietsrondreis ‘Door het groene hart van Drenthe’: Een fietsavontuur voor het hele gezin door het groene hart van Drenthe.

Fietsvakanties in Europa

 • Ontdek de Donau in 8 dagen met onze fietsrondreis van Passau naar Wenen.
 • Verken de Duitse meren rond München tijdens een 8-daagse fietsrondreis.
 • Ervaar Zuidoost-Frankrijk in een groepsfietskampeerrondreis van 23 dagen.
 • Fiets 8 dagen lang door de Alpen, van de Bodensee naar Lago Maggiore.
 • Geniet van een 6-daagse fietsrondreis langs de Loire.
 • Verken België in een 8-daagse fietsrondreis langs Vlaamse meesters en Belgisch bier.
 • En nog vele andere opwindende reismogelijkheden – bekijk ze op de ANWB-website.

Op dit moment biedt ANWB geen fietsvakanties aan buiten Europa. Ze hebben echter diverse andere soorten reizen op verschillende continenten beschikbaar, zoals single-reizen en groepsreizen (maar dan niet met de fiets).

Geniet van een actieve vakantie vol natuur en cultuur tijdens een fietsvakantie. Met onze fietsvakanties overnacht je in comfortabele hotels en het vervoer van je bagage hebben wij al voor je geregeld. ANWB Reizen

Fiets-Vaarvakanties / Fietscruises

ANWB Reizen biedt tevens fietscruises aan, ook bekend als fiets-vaar-vakanties, die buitengewoon populair zijn. Een uitstekend voorbeeld is de 7-daagse fietscruise langs de Hanzesteden, waarbij u aan boord gaat van de MS De Nassau. Tijdens deze reis fietst u langs prachtige Hanzesteden zoals Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, en verkent u tevens de Achterhoek. Bekijk deze fietscruise langs de Hanzesteden.

eigenwijze reizen banner


ANWB Fietsvakanties langs de populaire Moezel, makkelijk doorfietsen

De Moezel trekt talloze fietsliefhebbers naar haar oevers, en het is geen wonder waarom. Het is een vriendelijke en vlakke route langs het water, met tal van bezienswaardigheden onderweg. Houd er wel rekening mee dat de Moselradweg, vooral in het hoogseizoen, behoorlijk druk kan zijn. ANWB Fietsvakanties biedt een 8-daagse fietsrondreis langs de Moezel en de Rijn aan, waarbij u steden als Trier, Koblenz, Cochem en Mainz verkent. Bekijk de diverse Moezel-fietsvakanties.

Contact met ANWB Fietsvakanties / ANWB Reizen

ANWB Reizen heeft diverse vestigingen in grote steden, maar het zijn geen traditionele ‘reisbureaus’. De openingstijden zijn niet van toepassing. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.anwb.nl/vakanties.

Om contact op te nemen, kunt u het contactformulier op de website gebruiken. U kunt ANWB Reizen ook bereiken via sociale media zoals Facebook en Twitter, wat meestal een snellere reactie oplevert. Voor directe communicatie is het telefoonnummer 088-269 2222 beschikbaar.

Bij de meeste van hun reizen wordt bagagevervoer geregeld, en de overnachtingen zijn vooraf geboekt, wat u duidelijkheid en gemak biedt over uw reis.

Alternatieve Reisorganisaties voor Fietsvakanties

Andere bekende reisbureaus voor georganiseerde fietsreizen zijn onder andere Djoser Fietsreizen, Eigenwijze Reizen Fietsvakanties en SNP Fietsvakanties.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad