Fital Fietsvakanties


Bent u op zoek naar een Europese fietsvakantie? Fital Fietsvakanties heeft een divers scala aan fantastische Europese fietsreizen op hun website staan! Verken hun aanbod en filter uw bestemmingen en wensen met een handige tool op de Fital-website.

Fital Fietsvakanties logo

Nu, de reisjes van Fital zijn voornamelijk fiets-groepsreizen, maar dat betekent niet dat u niet op uw eigen unieke tempo de dagelijkse etappes kunt fietsen. We praten over rond de 50 kilometers, dus het is meer een relaxte fietstocht dan een Tour de France-uitdaging.

U hebt misschien wel eens gehoord van de befaamde Fital Bus Fietsreizen, maar de Fital Fietscruises zijn ook een flink populair. Bij deze fietscruises, die ook wel bekendstaan als fiets-vaarcombo’s, slaapt u op een boot terwijl u overdag langs de rivier peddelt, op de pedalen welteverstaan, op weg naar de volgende overnachtingsplek. Niet slecht, toch? Bezoek Fital.nl

Fital Fietsvakanties: Fietsen in groepsverband in Nederland en Europa

Fital biedt een gevarieerd aanbod van vijf verschillende categorieën fietsvakanties. Onder deze mogelijkheden vallen groepsreizen per bus, waarbij het tevens mogelijk is om uw fiets mee te nemen. Daarnaast organiseert Fital fiets-vaarvakanties, waarbij overnachtingen plaatsvinden op een schip in uw eigen comfortabele hut. Bekijk de fietscruises.

Voor reizigers die de voorkeur geven aan individuele ervaringen, zijn er ook opties voor individuele fietsvakanties, waarbij u niet gebonden bent aan een groep.

Daarnaast biedt Fital enkele bijzondere fiets-vliegvakanties voor degenen die graag wat verder weg gelegen bestemmingen willen verkennen. Een uniek aspect van Fital is de mogelijkheid om deel te nemen aan lange-afstand-fietskampeer-reizen, waarbij u bijvoorbeeld in een groep naar bestemmingen zoals Rome fietst, met tussenstops op campings gedurende uw avontuurlijke reis. Bezoek Fital.nl

Fital Bus Fietsvakanties

Fital is als een van die weinige travel organisaties die een tour-de-groep aanbiedt met de bus. Het leuke daaraan? U kunt uw trouwe tweewieler meenemen en samen de verre uithoeken van Europa verkennen. Of u nu op een gewone trekking-fiets of een supersnelle e-bike zit, u kunt gewoon instappen in hun TopClass touringcar met fietstrailer en op weg gaan naar de prachtige plekjes van Europa.

Fital fietsvakanties banner


Ondanks het feit dat het om groepsuitjes gaat (met een vriendelijke begeleider), bent u vrij om op uw eigen stalen ros de dagelijkse tochtjes te maken, of samen met een groepje op te fietsen. De gemiddelde dagafstand? Zo’n 50 kilometer, maar uw hoeft dus zeker niet als een schaapje bij de kudde te blijven. Hier zijn een paar opvallende Fital bus fietsreizen om uw nieuwsgierigheid te prikkelen, maar er zijn nog veel meer op hun website:

  1. Fietsen in de Eifel en Ardennen.” Een relaxte standplaatsvakantie waarbij u vanuit één hotel de boel onveilig maakt. U fietst over voormalige spoorlijnen, dus maakt u zich geen zorgen over helse beklimmingen.
  2. Moezelmeanderen op de Fiets.” Zorgeloos trappen langs de Moezel en Saar, met uw fiets of e-bike die helemaal gratis meerijdt in de fietsbus. Bovendien: fijne hotels inbegrepen!
  3. Bodensee op Wielen.” Een epische fietstocht door drie landen langs het beroemde Bodensee-meer. U start met de Fital fietsbus en slaapt in stijl in Singen. Deze bestemming is vrij populair en ook hier hoeft er nauwelijks geklommen te worden.

Fital Fiets-Vaarvakanties

Buiten de gewone fietsvakanties en avonturen met de bus, presenteert Fital tevens een reeks fiets-vaaravonturen. Deze Fital fietscruises brengen u overdag op prachtige tochten, vaak langs beroemde rivieren zoals de Donau, de Maas en dergelijke. Na een dag vol trapprestaties gaat u aan boord van het schip, dat u trouwens metgezellen brengt. Het is net alsof uw hotel meereist!

De schepen gebruikt door Fital voor deze fietscruises voorzien in uitstekende faciliteiten, en vanzelfsprekend staat er een knusse hut voor u klaar. En stel dat u eens een dagje geen zin heeft om te fietsen, dan vaart u gewoon mee naar de volgende plek voor een overnachting. Wil je nog meer weten over fietscruises en fiets-vaaravonturen? Duik dan in de uitgebreide pagina die ik speciaal voor jou heb samengesteld, met daarop ook nog andere organisaties. Maar nu laten we eerst een aantal voorbeelden van Fital’s eigen fietscruises de revue passeren:

  • Ontdek de betoverende Fietscruise van Passau naar Wenen en terug naar Passau aan boord van het luxueuze 4-sterrenschip MS. Primadonna. Tijdens deze reis brengt u ook een volledige dag door in Wenen om deze prachtige stad te verkennen. Fietsverhuur is beschikbaar voor de avonturiers. Neem een kijkje bij deze verleidelijke fietscruise.
  • Verken de adembenemende kustlijn van Kroatië tijdens de Fietscruise langs de Dalmatische Kust. Dit avontuur vindt plaats op het luxe schip Prvi Odisej, dat beschikt over zes comfortabele hutten. Geniet van de schilderachtige kustlijn met talloze eilanden, waarbij dagelijkse afstanden variëren tussen 20 en 35 kilometer. Ontdek meer over deze betoverende fietscruise.
  • Stap aan boord voor een unieke fietscruise in combinatie met een fietsbusavontuur langs de Donau, van Passau naar Boedapest en terug naar Passau. Vertrek vanuit Nederland met de Fital busreis naar uw bestemming, met hoogtepunten als Budapest en Bratislava. Voor degenen die dat wensen, is fietsverhuur beschikbaar. Verken deze Fital fietscruise en ontdek het beste van de Donau.
Eigenwijze Reizen banner


Fital Kampeerreizen: Lange-Afstand Fietsreizen

Fital Fietsvakanties onderscheidt zich door unieke fiets-kampeervakanties aan te bieden die u elders niet snel zult vinden. Droomde u er altijd al van om naar Rome te fietsen, maar niet in uw eentje? Dan is de avontuurlijke 25-daagse fietstocht van Basel naar Rome wellicht uw ticket tot geluk. Tijdens deze reis peddel je in gezelschap van gelijkgestemden van camping naar camping.

Maar dat is niet alles, want Fital Fietsreizen heeft nog veel meer lange-afstand-fietsvakanties in de aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan een groepsreis langs campings naar Santiago de Compostela. Bekijk alle Fital Europese Lange-Afstand-Fietsvakanties en laat u verrassen door de mogelijkheden.

Bedrijfsinformatie Fital Fietsvakanties

Fitál Vakantie Specialist
van Hennaertweg 4
2952 CA Alblasserdam
openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:30
website: www.fital.nl
e-mail: vakantie@fital.nl
telefoonnummer: 078 – 6920 115

Bij iedere fietsgroepsvakantie gaat een fietsbegeleid(st)er mee. Ook uw eigen vertrouwde (elektrische) fiets reist GRATIS mee, zorgvuldig vastgezet in de fietstrailer of aan dek van het cruiseschip. – Fital Vakantie Specialist

Alternatieve Reisorganisaties voor Fietsvakanties

Andere bekende reisbureaus voor georganiseerde fietsreizen zijn onder andere ANWB FietsreizenEigenwijze Reizen Fietsvakanties en SNP Fietsvakanties. Voor groepsreizen moet u bij Djoser zijn. Fietst u graag in een groep of juist liever individueel?


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad