Eigenwijze Reizen Fietsvakanties

Eigenwijze Reizen Fietsvakanties staat bekend als een gerenommeerde en uitgebreide reisorganisatie voor diverse fietsreizen, zowel binnen als buiten Europa. Ze bieden tevens een selectie van populaire fietsvakanties in Nederland aan. Neem gerust een kijkje bij hun actuele reisaanbod.

Eigenwijze Reizen Fietsvakanties

Dit artikel biedt een diepgaandere blik op Eigenwijze Reizen Fietsvakanties. Wat voor soort fietsreizen hebben ze in hun repertoire en welke prachtige bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa, lenen zich voor een fietsavontuur?

In tegenstelling tot veel andere fietsreisorganisaties, onderscheidt Eigenwijze Reizen zich door het aanbieden van enkele verre fietsreizen, zoals die in Marokko en op de Nederlandse Antillen. Voorheen stonden bestemmingen als de Verenigde Staten, Cambodja, Thailand, Laos en China ook op hun reislijst, maar helaas zijn deze bestemmingen inmiddels niet meer beschikbaar. Bezoek Eigenwijze-Reizen.nl

Tot slot presenteren we hier de huidige Top 10 fietsvakanties die op dit moment populair zijn bij Eigenwijze Reizen. Houd er rekening mee dat deze lijst voortdurend kan veranderen, maar ze biedt een goede indicatie van de meest gewilde fietsvakanties.

Eigenwijze Reizen Fietsvakanties

Deze reisorganisatie verzorgt overnachtingen in uitstekende hotels en restaurants, inclusief ontbijt en diner. Daarnaast wordt bagagevervoer geregeld (op trektochten, niet op standplaats-fietsvakanties), en ze voorzien u van gedetailleerde routebeschrijvingen. Op hun website kunt u bovendien de ervaringen van voorgaande fietsers lezen die eerder een reis via Eigenwijze Reizen Fietsvakanties hebben ondernomen.

Eigenwijze Reizen banner


Top 10 Fietsvakanties van EigenwijzeReizen

U vindt op hun website een actuele lijst met de Top 10 meest geboekte fietsvakanties. Aangezien deze ranglijst regelmatig verandert, bieden we u een overzicht van de Top 10 op het moment van schrijven om u een idee te geven van welke fietsavonturen momenteel in trek zijn.

 1. Donauradweg Fietsvakantie, Kwaliteitshotels en Bagageservice van Passau naar Wenen. Geniet van accommodaties en luxe hotels met bagageservice langs de Donauradweg, met haltes in Passau, Schlögen, Linz, Enns, Grein, Melk, Krems, Stockerau en Wenen. De Donauradweg is een uiterst gewilde fietsvakantie, geschikt voor fietsers van alle niveaus. Ontdek deze prachtige fietservaring.
 2. Hollandse Waterlinie Fietsvakantie. Ontdek charmante hotels met bagageservice tijdens deze fietstocht van Weesp naar Utrecht, Wijk bij Duurstede, Gorinchem en Nieuwkoop, met gemiddelde dagelijkse afstanden van ongeveer 50 kilometer. De Hollandse Waterlinie fietsroute is ook nationaal geliefd. Ontdek deze fietsvakantie.
 3. Limburg Culinair Fietsvakantie: Een heerlijke fietsvakantie in eigen land, speciaal voor fijnproevers. Uw bagage wordt voor u vervoerd terwijl u langs Weert, Roermond, Tegelen en Maaseik fietst, langs de schilderachtige Maas. U heeft de keuze tussen 4 of 6 dagen om deze culinaire fietstocht te ervaren. Ontdek deze culinaire fietsvakantie.
 4. Gaasterland en de Friese Meren: Een korte, 4-daagse fietsvakantie die een prachtige kennismaking biedt met het zuidwestelijke deel van het Friese merengebied. U fietst door zeven van de elf steden die bekend zijn van de Elfstedentocht en overnacht op basis van halfpension. Ontdek deze aantrekkelijke fietsvakantie.
 5. Vennbahn Fietsvakantie: Een 8-daagse fietsvakantie die u door diverse landen voert, waardoor de Vennbahn-route bijzonder geliefd is. U zult Nederland, België, Duitsland en Luxemburg doorkruisen, en de prachtige regio’s Limburg, de Hoge Venen en de Ardennen verkennen. Ontdek deze populaire fietsvakantie.
 6. Fietsvakantie Rondom het IJsselmeer, ook bekend als het ‘Rondje IJsselmeer’. U zult in totaal 7 dagen langs wadden en wateren fietsen, met stops in Urk, Muiden, Amsterdam, Volendam en de Oostvaardersplassen. Ontdek deze boeiende fietsvakantie.
 7. Twenten Culinair: Naast Limburg biedt Eigenwijze Reizen fietsvakanties nog een culinaire reis aan, ditmaal door Twente. Geniet van prachtige dagtochten tussen de Dinkel en de Regge, gevolgd door dineren in de beste restaurants van de regio. Ontdek deze smaakvolle fietsvakantie.
 8. Fietsvakantie Elfstedentocht; Friese Steden en Meren. Het waterrijke Friesland is niet alleen ideaal voor schaats- en zeiltochten, maar biedt ook schitterende fietsmogelijkheden. U kunt kiezen tussen de reguliere en ‘luxe’ variant van deze fietsvakantie, met bezoeken aan Leeuwarden, Sneek, Lemmer, Workum en Dokkum. Ontdek deze fietsvakantie.
 9. Fietsen in de Algarve, Portugal: Een andere standplaatsvakantie, in het charmante Pechão in de oostelijke Algarve, net boven Faro, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is per vliegtuig. Geniet van een 8-daagse fietsvakantie op basis van halfpension. Ontdek deze fietsvakantie.
 10. Fietsvakantie Loire: Pontlevoy. Verken kastelen en wijngaarden tussen de Loire en de Cher tijdens deze 8-daagse standplaatsvakantie in het Auberge de l’École-hotel. Bezoek onder andere plaatsen als Amboise, Blois, Chenonceaux, Saint-Aignan, Chémery en Cheverny. Ontdek deze betoverende fietsvakantie.

Kenmerkend voor onze reizen is, dat bijna alle tochten door onze eigen medewerkers zijn uitgezet en beschreven. U krijgt van ons de informatie uit de eerste hand, uitvoerig en niet vertaald. Een waarborg voor kwaliteit – Eigenwijze-Reizen.nl


Beknopte samenvatting van Eigenwijze Reizen Fietsvakanties:

 • Een erkende specialist in actieve wandel- en fietsvakanties, met meer dan 30 jaar ervaring in zowel Europa als verder weg.
 • Ze bieden individuele vakanties aan, zonder de drukte van groepsreizen.
 • Als u een trektocht onderneemt waarbij u van het ene naar het andere hotel fietst, zorgen ze voor bagagevervoer.
 • U overnacht zoveel mogelijk in kleinschalige hotels (geen ketens) en bed & breakfasts.
 • U kunt uw eigen fiets meenemen, maar er is ook de optie om een trekking/vakantiefiets of een e-bike te huren.
 • Veel van de routes zijn beschikbaar als GPS-tracks voor uw gemak.
 • Fiets-bestemmingen in onder meer Portugal, Italië en Frankrijk
 • Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt.
 • Op hun website’s aanbiedingenpagina vindt u kortingen, speciale aanbiedingen en last-minute fietsreizen. Blijf op de hoogte van nieuwe bestemmingen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.
 • Op de website is een online magazine beschikbaar om inspiratie op te doen voor uw volgende fietsvakantie.
 • Ze zijn aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Bezoek hun website voor meer informatie.


Contactgegevens voor Eigenwijze Reizen:

 • Bedrijfsnaam: EigenWijze Reizen
 • Adres: Hengelosestraat 300A, 7521 AN Enschede
 • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 9.30 tot 14.30 uur. We raden aan om bij voorkeur een afspraak te maken voor een bezoek.
 • Website: www.eigenwijzereizen.nl
 • E-mailadres: info@eigenwijzereizen.nl
 • Telefoonnummer: 053 – 4303 435

Alternatieve Reisorganisaties voor Fietsvakanties

Andere bekende reisbureaus voor georganiseerde fietsreizen zijn onder andere Djoser Fietsreizen, ANWB Fietsvakanties en SNP Fietsvakanties.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad