Fietsvakantiewinkel

De Fietsvakantiewinkel is dé meest uitgebreide webshop als het aankomt op fietsgidsen en fietskaarten. De winkel wordt gerund door fietsvakantie-liefhebbers dus ze weten waar ze het over hebben. Naast routeboekjes hebben ze ook fietskleding, lichtgewicht tenten en andere kampeerspullen. Bezoek de Fietsvakantiewinkel.nl.

Logo Fietsvakantiewinkel.nl

Omdat deze site voornamelijk wordt bezocht door fietsers die op zoek zijn naar leuk fietsroutes in Nederland of Europa, óf bezig zijn een fietsvakantie te plannen en inspiratie zoeken gaat deze pagina vooral over de fietsgidsen en fietskaarten van deze winkel.

Fietsgidsen bij de Fietsvakantiewinkel

In de webshop vindt u fietsgidsen voor alle bekende en minder bekende fietslanden. U kunt de zoekfunctie gebruiken of via een handige kaart klikken op het land waar je een fietsgids voor zoekt. Bekende uitgevers van fietsgidsen voor lange-afstand fietsvakanties zijn Europafietsers, Benjaminse / Cycling Europe, Bikeline fietsgidsen, Recreatief Fietsen, Kettler- Verlag en Pirola. Zoek je nog een leuke route? Bekijk dan het overzicht van lange-afstand fietsroutes.

banner fietsvakantie winkel

De Fietsvakantiewinkel is natuurlijk hét adres waar het gaat om fietsgidsen en -kaarten. Naast dat wij het meest uitgebreide aanbod hebben aan fietskaarten en -routes kunnen wij ook garanderen dat ze, bijna altijd, allemaal op voorraad zijn. – Fietsvakantiewinkel

Populaire Fietsgidsen en -Routes

Een greep uit bekende en zeer populaire lange-afstand fietsroutes:

 • Onbegrensd Fietsen van Amsterdam naar Rome – Paul Benjaminse
 • Fietsgids Sint Jacobsroute naar Santiago de Compostela – Clemens Sweerman
 • Fietsgids Langs Oude Wegen naar Santiago de Compostela (2 delen) – Sweermam
 • Reitsma’s Route naar Rome – Hans Reitsma
 • Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee – Paul Benjaminse
 • Fietsen naar Praag – Wouter Bazen en Wim Kooij
 • Fietsgids Velodyssee – (Franstalig
 • De Veloroute du Soleil – Benjaminse
 • Onbegrensd Fietsen van Amsterdam naar Barcelona – Paul Benjaminse
 • Limes Fietsroute – Clemens Sweerman
 • Loire Kastelenroute – Europafietsers
 • Balkan Kust Route – Benjaminse
 • Van Goghroute – Europafietsers – Clemens Sweerman
 • Dwars door de Balkan – Europafietsers
 • Fietsgids Fietsen naar Parijs (of terug) – Paul Benjaminse
 • Hanze Fietsroute – ReCreatief Fietsen
 • Fietsgids De Groene Weg naar de Middellandse Zee – Europafietsers
 • Fietsgids Fietsen van Salzburg naar Venetië & Istrië – Paul Benjaminse
 • Fietsen langs de Frontlijn – Europafietsers
 • Fietsgids De Groene Valleien fietsroute – Robertien en Wouter Bazen
 • Donau-Radweg – Bikeline
 • Bestel de fietsgids van uw keuze via webshop.fietsvakantiewinkel.nl/fietsgidsen

De webshop heeft speciale aandacht voor de zeer populaire Bikeline Fietsgidsen. Ze hebben er zelfs een aparte pagina voor ingericht. Als uw bestelt krijgt u altijd de laatste druk, dus uw route is up-to-date. Voor fietskaarten is ook een kaart op de site te vinden waar u op het land waar u wilt gaan fietsen kunt klikken voor beschikbaar kaartmateriaal.

Bikeline Fietsgidsen
populaire Bikeline Fietsgidsen met toeristische info, hellingspercentages, en heldere en gedetailleerde kaarten

De Route App van de Fietsvakantiewinkel

Geen zin om met een of meer fietsgidsen in de tassen op pad te gaan? Echt zwaar zijn ze niet maar steeds meer mensen kiezen er voor om (alleen) een GPS en/of mobiele telefoon te gebruiken. De Fietsvakantiewinkel heeft een eigen Route App ontwikkeld waar steeds meer bekende lange-afstand-fietsroutes fietsroutes in beschikbaar komen. ‘Het is een Alles-in-1-App. Een soort digitale fietsgids waarmee u goed de route via uw smartphone kunt gaan fietsen. Naast de route biedt de App ook honderden voorzieningen om u van alle gemakken en hulp te voorzien.’ Meer info op de website.

Fietsvakantiewinkel Elst

Naast de webshop is er ook gewoon een fysieke Fietsvakantiewinkel in Elst.

Fietsvakantiewinkel.nl
Adres: Celsiusweg 12, 6662 PX Elst (Gelderland)
Website: webshop.fietsvakantiewinkel.nl
E-mail adres: winkel@fietsvakantiewinkel.nl
Openingstijden: elke vrijdag geopend van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Assortiment voor fietsreizen

Naast kaartmateriaal en routeboekjes verkoopt de Fietsvakantiewinkel eigenlijk alles wat u voor een fietsvakantie nodig kunt hebben, of fietsen zelf na dan. Denk aan waterdichte fietstassen (bijvoorbeeld van Vaude of Ortlieb), lichtgewicht tenten, kampeerspulletjes, stoeltjes, opblaasbare matjes en slaapzakken. Ook voor accessoires en reparatie-materiaal kunt u er terecht.

De zaak wordt gerund door fietsers dus ze kunnen u indien nodig prima van advies voorzien. Met name het assortiment aan lichtgewicht tenten is indrukwekkend. Ze hebben 1, 2, 3 persoons en familietenten, van super-lightweight tot wat robuuster en zwaarder.

Fietsvakantiewinkel Website


Alternatieve Fietsvakantiewinkels

De naam / winkel wordt nog wel eens door elkaar gehaald met de Vakantiefietser in de Jordaan, dus als je op deze pagina terechtgekomen bent omdat je zocht op ‘Fietsvakantiewinkel Amsterdam’ dan zoek je waarschijnlijk de Vakantiefietser. Anders dan de winkel in Elst verkopen zij high-end reisfietsen en een (beperkter) aantal kampeerartikelen en accessoires.

De Fietsvakantiewinkel Woerden bestaat ook niet; mensen die daar op zoeken bedoelen eigenlijk De Zwerfkei aan de Jaap Bijzerweg in Woerden. Een mooie uitgebreide outdoorwinkel met veel aandacht voor fietsvakantie-artikelen ook. Bike4Travel is ook een goede winkel voor fietsreis-gear.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad