Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke website

Dit is een tijdelijke site i.v.m. site-hack. Alle informatie is terug te vinden op deze site, maar de plaatjes ontbreken. Ook links kunnen mogelijk dood lopen. Door tijdgebrek zal deze situatie nog enige tijd blijven bestaan. Mijn excuses hiervoor.

Hamburg Rügen

hamburgrugen2De fietsroute van Hamburg naar het eiland Rügen geeft  500 km fietsplezier door het noorden van Duitsland. De tocht loopt over een middeleeuwse handelsroute, van de grootste stad van Noord-Duitsland naar het grootste eiland van Duitsland. 

 

Cultureel gezien start de fietsroute op zijn hoogtepunt: Hamburg. Via de paden langs de rivier de Elbe en later langs het Elbe-Lübeck kanaal fietst u naar Mölln, de stad waar Tijl Uilenspiegel zijn streken zou hebben uitgehaald. Via natuurparken komt u uiteindelijk aan in Hanzestad Stralsund, op het eiland Rügen. In de haven van Sassnitz op Rügen hebt u het eindpunt van de reis bereikt.

 

De route is voor het grootste deel geasfalteerd of anderszins verhard. Het traject voert gedeeltelijk door heuvelachtig terrein, maar is voor de meeste mensen goed te fietsen. 

 

De Bikelinegids is verkrijgbaar bij de Fietsvakantiewinkel.