Veerdiensten in Europa

Soms is de zee te breed om er overheen te fietsen. Gelukkig varen er dan vaak veerdiensten, waardoor je na een aantal uren toch je fietstocht kunt voortzetten. Op internet zijn heel veel sites te vinden van veerdiensten. Gelukkig zijn er ook sites die een overzicht in deze jungle proberen te geven.

Als u voor uw fietstocht een ferry-overtocht wilt zoeken, kijkt u dan ter oriƫntatie en als startpunt op de volgende site:

Veerboot met de fiets: Vooraf boeken of gokken? 

Als u zeker weet wanneer u de boot wilt pakken, kan het handig zijn om alvast vanuit Nederland uw overtocht te boeken. Heeft u echter niet een superstrakke planning van uw reis, dan kunt u het beste ter plekke uw overtocht regelen. De kans bestaat dat u dan niet meer de meest ideale hut of stoel kunt bemachtigen, maar meestal is er op langere overtochten genoeg plaats voor een fietser. Zonder garanties van mijn kant uiteraard.

Goede of slechte ervaringen met veren en fietsen

Als u bijzonder goede, of juist slechte ervaringen, heeft met een maatschappij, of met een bepaalde overtocht, dan kunt u dat hieronder invoeren. Mogelijk hebben andere fietsers er iets aan.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad