DiVa Tour

Van dino’s tot Varusslag: 115 kilometer fietsen door 150 miljoen jaar geschiedenis Dinosaurussen en Varus kenmerken de 115 kilometer lange DiVa Tour in het Osnabrücker Land, een fietsroute die prima geschikt is voor een weekendje weg. De versteende voetafdrukken van de dinosaurussen in Bad Essen en de plek van de legendarische Varusslag, behoren absoluut tot één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden onderweg. De website is Divatour.de.

Diva Tour fietsen Duitsland

De Duitse Diva Tour; fietsen door de geschiedenis

Tijdens deze afwisselende tocht zijn, naast de watermolens, musea en technische monumenten, vooral de uitzichten vanaf de toppen van het Wiehengebergte en de lichte afdalingen de moeite waard. Het uitgangspunt van de route is het kuuroord Bad Essen, een sfeervol stadje gekenmerkt door vakwerkhuisjes. Op steenworp afstand van het centrum bevindt zich de ongeveer 10 meter lange en 6 meter hoge stenen wand met de verassend goed intact gebleven voetafdrukken van de dinosaurussen.

Voorbij de oude watermolen, waar een hobbymolenaar iedere zaterdag de traditionele ‘vermaal-techniek’ presenteert, bereiken de fietsers Ostercappeln-Venne, waar een grote ijshoorntjes-fabriek een wafelmuseum heeft opgericht. Bij de nabij gelegen ‘Venner Mühle’ kan de werking van een watermolen worden bekeken.

Via het landgoed Neu-Barenaue verloopt de route naar de oude textielstad Bramsche. In dit historische molengebied wordt in het textielmuseum -met nog functionerende machines- het proces van ‘schaap tot stof’ gepresenteerd. In Kalkriese bevinden de gasten zich op historische grond. Hier vond namelijk 9 jaar na Christus de legendarische Varusslag plaats, waar de Germaanse opstandelingen onder leiding van Arminius de Romeinse legioenen versloegen. In het Museum en Park Kalkriese wordt het verloop van deze historische slag weergegeven, vondsten tentoongesteld en de opgravingen gedocumenteerd.

Een gezellige etappe langs het Mittellandkanaal brengt de fietser terug naar Bad Essen. Hier zorgt het zoute water voor de nodige rust. De zogenaamde „SoleArena“, een driehoekige installatie, werd in 2010 gebouwd tijdens de beroemde tuinenshow. Sindsdien trekt deze zoutwater arena bezoekers uit alle regio’s.

Route Diva Tour

De volledige route van de DiVa Tour is globaal als volgt: Bramsche – Kalkriese – Bohmte – Bad Essen – Barkhausen – Ostercappeln – Venne – Bramsche. Het gaat om een rondrit dus vanuit elke plaats kan gestart worden.

Meer informatie op de Diva Tour website: www.divatour.de 


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad