Osnabrucker Land: Droomtuinenroute

Kleuren- en geuren-pracht: dat zijn twee belangrijke trefwoorden van de GartenTraum-Tour (Droomtuinentocht). De tocht neemt u mee naar de mooiste tuinen en parken van het Osnabrücker Land. Aanschouw betoverende kleurenpaletten met planten, stenen en water, ontdek zeldzame bloemen en planten en maak een praatje met trotse tuinenbezitters. Tijdens uw fietstocht over de GartenTraum-Tour komt u gegarandeerd ogen te kort. De bijbehorende website, www.gartentraumtour.de. is helaas offline, maar hier is er nog een en ander over te vinden.

GartenTraum-Tour

De route start bij het Lakenweversmuseum in Bramsche waar u kennis maakt met verschillende historische verfplanten. In Museum en Park Kalkriese bij Bramsche leert u, dat archeologie net zo spannend is als een echte krimi; hier wordt namelijk de geschiedenis van de historische Slag om Varus tastbaar gemaakt. In Venne kunt u al na enkele kilometers in de historische ambiance van het Venner Moleneiland een echte boerentuin bewonderen. 

De tocht gaat verder naar Hunteburg, waar u de met een prijs bekroonde tuin “Berg’s home” kunt bezichtigen. En wat te denken van het imposante Schloss Ippenburg in Bad Essen met zijn drie hectare grote landschapstuin naar Engels voorbeeld? Op het kasteel wordt jaarlijks het internationale tuinfestival gehouden, een echte bekroning van het tuinseizoen. De Engelse landschapstuin bij Schloss Hünnefeld met vele exotische bomen neemt u mee naar lang vervlogen tijden.

In het idyllische centrum van Ostercappeln doet u energie op voor de rest van de tocht naar andere prachtige tuinen in de buurt, zoals bijvoorbeeld Sia’s Garten met de barokke rozentuin. U fietst verder door het oude centrum van Belm en het Arboretum in Wallenhorst met de gigantische mammoetboom. Door Achmer en via de Alfsee komt u aan in Rieste, de laatste etappe van de Tour. Voor uw terugreis naar Bramsche kunt u in de tuin van Rohde’s Heuerhaus onder het genot van een heerlijk stuk taart helemaal bijkomen. Zijn uw tuindromen uitgekomen?

Route Informatie

Route (167 km): Bramsche-Alfhausen-Rieste-Bohmte-Bad Essen-Ostercappeln-Belm-Osnabrück-Wallenhorst-Bramsche

Bewegwijzering: De DroomTuinen-Route is overal en uniform in beide richtingen voorzien van wegwijzers, zodat u geheel ontspannen uw bestemming kunt bereiken.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad