Fietsen door Vlaanderen, met een vleugje Wallonië

Zin om in Belgie te gaan fietsen? Uitgeverij Elmar heeft een nieuwe fietsroute uitgebracht: Fietsen door Vlaanderen, met een vleugje Wallonië. De fietsreis vangt aan in Nederland en keert daar ook terug, waarbij onderweg de fraaiste locaties in Vlaanderen worden aangedaan. Fietsen door België wordt een verrijkende ervaring met deze fietsgids. De tocht leidt langs historische steden en door prachtige natuurreservaten.

Fietsen door Vlaanderen, met een vleugje Wallonië Fietsgids
© Uitgeverij Elmer

Dwars door België, van Vlissingen naar Maastricht

Beginnend bij Knokke-Heist, zet de reis zich voort naar Brugge met zijn betoverende oude centrum, en vervolgens langs de IJzer naar Ieper. De Leie, bekend om haar vlasteelt, wijst de weg naar Kortrijk en voert vervolgens naar Gent. Bewonder de vergezichten langs de Schelde op de route naar Antwerpen. Via Lier en Mechelen, langs de floodplains van de Nete en Dijle, kom je uiteindelijk in Brussel.

Vanuit de universiteitsstad Leuven begint het landschap te glooien en fiets je langs een voormalige spoorweg naar Namen. Langs de Maas reis je naar Luik en vervolgens via Tongeren, de oudste stad van België, naar Bokrijk, Hasselt en Genk om in Maastricht te eindigen. Het boek is o.a. te bestellen via de Fietsvakantiewinkel.

Dit boek presenteert een unieke fietsroute en biedt een onvergetelijke ervaring; vanuit het zadel ontdek je België op een verrassende wijze. Na deze reis bekijk je het land van onze zuiderburen vanuit een fris perspectief. Voor liefhebbers van fietsen die hun horizon buiten Nederland willen verbreden, is deze gids een aanrader.

Compleet met uitneembare kaarten, GPS-coördinaten, een lijst van verblijfplaatsen en schitterende fotografie, is deze gids een waardevolle toevoeging aan de collectie fietsroutegidsen van Uitgeverij Elmar.

Fietsen door Vlaanderen fietsgids

Over de auteur

Marica van der Meer geniet erkenning als een veelzijdig persoon en een vruchtbare auteur. Haar thuis is in Workum (Friesland), maar ze brengt meer tijd door in het buitenland dan in Nederland. Haar succesvolle publicaties omvatten reisverhalen, reisgidsen en fietsroutes binnen Nederland. Recent heeft ze haar focus verlegd en een indrukwekkende fietsroute in België gedocumenteerd.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad