Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke site

Beste bezoeker,

Door een technische storing is dit niet de site die u gewend was. Om u de gelegenheid te geven toch de site te bezoeken, is deze tijdelijke website ingericht. Gebruikt u a.u.b. de zoekfunctie als u niet op de pagina bent binnengekomen die u zocht. Onze excuses voor het ongemak.

Zoek hier op deze website

Radkarte Südtirol Dolomiten

De ‘Radkarte Südtirol & Dolomiten’ (ISBN 987-3-85000-222-6) is een vreemde eend in de bijt. Tenminste voor deze website. Het is geen uitgeschreven fietsroute, maar een fietskaart, 1: 75000. Op de kaart zijn fietsroutes ingetekend, die (door het gebrek aan wegen in Italië) soms noodgedwongen over de drukke doorgaande wegen voeren.

 

Waarom de fietsroutes van deze kaart dan toch opgenomen? Omdat het tot nu toe de enige routes zijn die ik ken die een verbinding maken tussen de Drau radweg in Zuid Oostenrijk en de verschillende noord-zuid routes in Noord-Italië (Etsch radweg, Reitsma’s Rome route, Via Claudia Augusta).

 

Hoewel de fietsroutes over verharde wegen en soms zelfs over fietspaden gaan, toch even een ‘waarschuwing’: Zuid-tirol is een bergachtig gebied, dus wie hier wil fietsen, maakt het zichzelf niet gemakkelijk. Je bent uiteraard wel verzekerd van een mooie tocht.

 

Op het kaartje staan globaal de fietsroutes die u op de fietskaart aantreft.

 

radkartedolomieten