North Sea Cycle Route

Fietskaarten en fietsgidsen van de North Sea Cycle Route

De North Sea Cycle Route is een van de bekendste internationale lange afstandsfietsroutes. Fietsend door Nederland, Belgie, Groot-Brittannie, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland kom je allerhande aspecten van de Noordzeekust tegen. Ruige rotskusten, mooie zandstranden, wadden, krijtrotsen, fjorden. Kleine en grotere steden worden aangedaan via goed fietsbare wegen.

De route is helemaal bewegwijzerd met het bekende fietsje van Eurovelo. Mocht dat ergens ontbreken, dan kun je overstappen op de bewegwijzering van de lokale fietsroutes. De North Sea Cycle Route is namelijk geheel gebaseerd op al bestaande en bewegwijzerde plaatselijke fietsroutes. Het rondje Noordzee is op verschillende plaatsen simpel in te korten door op een veerboot te stappen.

Op de site eurovelo.com kun je een persoonlijke reisgids samenstellen en uitprinten. Ook is de route als gpx-file te downloaden. Daarnaast nog heel veel informatie over de landstreken waar de route doorheen trekt. De informatie is voor een (groot) deel in het Nederlands te lezen, voor de ontbrekende stukken is er in ieder geval een Engelse, Duitse en Noorse versie. Voor meer tips en aanvullende informatie van medefietsers is bij de Europafietsers een brochure te bestellen met handige extra informatie per land waar de route doorheen trekt. 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad