Parijs – Nice

Deze Franse fietsgids beschrijft een fietsroute van Parijs naar Nice. De route van 1360 km is door de makers opgedeeld in 22 etappes. Iedere etappe wordt beschreven op een los uitklapvelletje.

Parijs - Nice Fietsroute

Daarop staan behalve de kaartjes met de ingetekende route, ook nog per kilometer eventuele bezienswaardigheden genoemd, alsook enkele overnachtingsmogelijkheden.

Vooral dat laatste is niet uitgewerkt zoals de Europafietsers of Benjaminse dat doen. Alleen accomodaties die aan het eind van de etappe liggen, worden genoemd. Dat betekent dus dat de fietser iets minder kan varen op de boekjes bij het zoeken naar een slaapplaats.

Parijs – Nice Fietsroute

De fietsroute Parijs Nice schuwt heuvels en bergen niet. Het is een pittige route dwars voor een super vakantie door Frankrijk.

Er op uit met de fiets, voor 2 tot 3 weken vakantie, zonder een ervaren sporter te zijn, maar zo, gewoon voor de lol? Nou ja, het is mogelijk, verzekert Dominique Pélassy ons! Ze deed het van Parijs naar Nice, via prachtige kleine wegen die het Bekken van Parijs, Bourgondië, de zijkanten van de Auvergne, de oevers van de Rhône, de uitlopers van de Alpen en de Haute Provence doorkruisen.

Het gidsje was online te bestellen bij Franse boekwinkels als Fnac.com, maar het wordt helaas niet meer uitgegeven. Wellicht zijn er via Marktplaats of eBay nog exemplaren te vinden. Of probeer het op het forum van de Wereldfietser. Andere fietsroutes in Frankrijk zijn te vinden bij de Fietsvakantiewinkel. Voor een overzicht van lange afstand fietsroutes in Frankrijk kijkt u op deze pagina.

Auteur : Dominique Pélassy
Uitgever: Hachette Tourisme

ISBN10 : 2012445567


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad