Fietsen op zijn Grieks

Fietsen op z’n Grieks, Bertus Legebeke

Deze reeks fietsvakantiegidsen van Bertus Legebeke beschrijft aantrekkelijke fietstochten door een prachtig fietsland, Griekenland. Veel bezienswaardigheden, een fascinerend landschap, gastvrije mensen en steeds de zee dichtbij. De gidsjes bevatten kleurenfoto’s en kleurenkaartjes. Van de bergachtige ritten wordt een hoogteprofiel gegeven. De boekjes vertellen precies dat wat je moet weten als je in Griekenland wilt gaan fietsen. De reisorganisatie Bike & Hike maakt bij veel van zijn fietsreizen gebruik van deze gidsjes.

Epirus

Dertig fietstochten door het onbekende achterland van Korfoe. Landschappelijk misschien wel het mooiste stukje Griekenland. Oude boogbruggen in de Zagoria, de Vikoskloof, de Meteorakloosters, het antieke theater van Dodoni.

Peleponnesos

Fietsen op het Zuid-Griekse schiereiland met mooie stranden, historische plaatsen (Korinthe, Epidavros, Mykene, Olympia, Mistras), het ruige zuiden (Mani) en onbekend binnenland.

Korfoe

Fietseiland bij uitstek, groen en bloemrijk, met een netwerk van smalle binnenwegen door eeuwenoude olijfgaarden voor heerlijke dagtochten (van licht tot vrij pittig) of een grote rondreis.

Kreta

Ideaal fietseiland voor de gevorderde fietser. Historische paleizen en imposante bergtrajecten. Van het groene westen met de Samariakloof tot het ruige oosten met de palmen van Vaï.

Ionische Eilanden

Eilandje-hoppen in de Egeïsche Zee. Fietsen en varen van het groene en vrij vlakke Zakynthos, via het ruige Kefalonia, het stille Ithaka, het idyllische Lefkas en de kust van de Epirus naar Korfoe.

Lesbos, Chios, Samos

Eilandje-hoppen in de noordelijke Egeïsche Zee. Langs de olijfbomen en het versteende woud van Lesbos, door de mastiekdorpen en langs droomstranden op Chios en over het groene en vriendelijke Samos.

Rhodos, Kos, Dodekanisos

Rhodos is een aantrekkelijk fietseiland. Vaak bezienswaardig, soms druk, meestal stil, groen en gastvrij. Kos is vlak, fietsvriendelijk maar klein. Aangename excursies naar andere Dodekanisos-eilanden: Nisiros, Leros, Patmos en Kalymnos.

Cyprus

Een afwisselend eiland met stille natuurgbieden, rustieke dorpen, prachtige boomgaarden, mediterrane stranden en levendige steden. Cyprus is een uitgekiend fietseiland, mits je niet tegen enig klimwerk opziet. Van de agrarische kust leiden uitstekende fietswegen tot hoog in het natuurschoon van de bergen. 

De gidsjes zijn te koop via de betere reisboekhandel, zoals Reisboekhandel De Zwerver. Voor meer informatie over de auteur, de achtergronden, of georganiseerd fietsen aan de hand van deze fietsroutes: Bike & Hike.nl.  

Fietsen in Midden-Griekenland 

Het Griekse ‘vasteland’ wordt door de gidsjes van Bertus Legebeke nog niet gecoverd. Voor Midden-Griekenland (het gebied van tussen Albanië, Kefalonië en de Egeïsche Zee wordt goed in kaart gebracht door het duitstalige gidsje van Kettler, ‘Mittel-Griechenland per Rad’.

Fietsen naar Griekenland

Wilt u naar Griekenland toe fietsen, dan kunt u of door Oost-Europese landen als Slovenië en Albanië fietsen, of u kunt oversteken vanuit Italië. Voor een overzicht van de ferries van Italië naar Griekenland (en terug) verwijs ik graag naar de site directferries.nl.  


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad