Fietsen op Corsica

Fietsen op Corsica – Luc Oteman

Fietsen op Corsica is puur genieten van steeds wisselende panorama’s, geurende planten en kronkelende, autoluwe wegen. Langs de Middellandse Zee vormen spectaculaire rotskusten en baaien met karakteristieke Genuese verdedigingstorens en romantische vissershaventjes het decor. In het binnenland is fietsen een ontdekkingsreis door woeste gorges, kastanjebossen, dennewouden en stille bergdorpjes met prachtige klokkentorens in Toscaans barokke stijl.

In de fietsgids ‘Fietsen op Corsica’ van Luc Oteman wordt gedetailleerd een 560 km lange rondrit beschreven die de hoofdsteden Bastia en Ajaccio met elkaar verbindt. Deze hoofdroute, onderverdeeld in 9 trajecten, volgt van Bastia naar Ajaccio de kust en gaat terug dwars door het binnenland van Corsica. De route sluit aan op de belangrijkste luchthavens en veerverbindingen met het vasteland en vormt zodoende een schakel in Ring 4 van het Europese Fietsweb.

Daarnaast zijn nog 26 andere trajecten beschreven waarmee de route naar believen kan worden uitgebreid naar bijvoorbeeld Propriano, Zonza, Bonifacio of de oostkust. Ook zijn diverse dagtochten vanuit bijvoorbeeld St. Florent, Calvi en Corte opgenomen.

Alle routes zijn ingetekend op heldere kleurenkaartjes achterin de gids die nagenoeg het hele eiland bestrijken. Iedere routebeschrijving gaat vergezeld van een routetabel, een hoogteprofiel en alle praktische informatie zoals onderdak, drinkbronnen, wegkwaliteit en hoogteverschillen. Tot slot is Fietsen op Corsica ook een complete reisgids voor fietsers met een veelheid aan informatie over natuur, keuken, historie, reliƫf, klimaat en cultuur.

Meer informatie over deze fietsgids op www.opdefiets.net.

Wandelen op Corsica

Fietsen op Corsica is vrij pittig, gezien de hoogteverschillen. Het Franse Eiland staat dan ook meer bekend als wandeleiland. Zelf heb ik er de beroemde GR20 gelopen, een stevige hike over de bergkam van Corsica. Maar naast de GR20, die verreweg het meest populair is, zijn er tal van andere meerdaagse trekking en dagwandelingen te maken. Het jaar voordat ik de GR20 liep heb ik de Mare e Monti trail gedaan. Ook erg mooi! Op de site wandel-vakanties vind je meer informatie over wandelen op Corsica, en welke routes er zoals zijn. De Mare a Mare Sud heb ik ook gelopen.

Corsica is een eiland dat blijft trekken, en ik hoop er ook zeker een keer te gaan fietsen in plaats van hiken. Goede kans dat ik dan gebruik maak van het boekje van Oteman.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad