Fietsen langs de Frontlijn van de eerste Wereldoorlog

Dwars door België en Noord Frankrijk lag tijdens de Eerste Wereldoorlog gedurende 4 jaar het westfront. Vier jaar lang deelde dit vastgelopen front België en Frankrijk in tweeën. Bijna 100 jaar later zijn in het landschap nog resten van deze frontlinie zichtbaar. Elk dorp en elk stadje heeft zijn eigen verhalen over en eigen zichtbare herinneringen aan deze tijd. De Frontlijn-fietsroute van Kees Swart voert de fietser over fietsvriendelijke wegen langs deze geschiedenis. Het hele traject van Nieuwpoort in België tot Basel in Zwitserland is ruim 1000 km lang.

De verscheidenheid aan cultuur en natuur is groot gedurende de tocht: polders en belforten in Vlaanderen, kathedralen in Picardië, wijngaarden en koolzaadvelden in de Champagne, bossen en bergpassen in de Vogezen, vakwerkhuizen en nog meer wijngaarden in de Elzas. Dit alles maakt het fietsen beslist de moeite waard.

Zo’n 150 km van de route is helemaal autovrij. Lange steile hellingen worden vermeden. In de Vogezen is er de keuze tussen een pittige route met veel cols en een lichter alternatief.

Deze goed verzorgde routegids is volledig in kleur, voorzien van heldere kaarten met een schaal van 1:150.000 en ruim geïllustreerd met foto’s. Behalve de routetekst staat in de gids ook de streekgeschiedenis beschreven, informatie over bezienswaardigheden onderweg, hoe er te komen per fiets of per trein, voorzieningen onderweg, fietsuitrusting, klimaat en beste reistijd, Franse fietstermen, combineren met andere fietsroutes, nuttige internetadressen, overnachtingsmogelijkheden op campings en in hotels ed.

De Fietsen langs de Frontlijn gids is o.a. te koop bij de Fietsvakantiewinkel.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad