Gallo-Romeinse Cityhopper

De fietsgids ‘De Gallo-Romeinse cityhopper’ van Guy Raskin biedt een fietsroute van 1114 km lang tussen Gallo-Romeinse steden, en is tegelijkertijd een speurtocht naar heirbanen en het Romeinse erfgoed in de streken Ardennen, Saarland, Eifel, Rijnland, Maas-Schwalm-Nette, Heuvelland en Haspengouw.

 

In meerdaagse etappes worden enkele Gallo-Romeinse steden en verstedelijkte versterkingen uit het noordoosten van Gallië met elkaar verbonden: Tongeren, Metz, Trier, Keulen, Xanten, Arlon, Bitburg, Zülpich en Maastricht.

 

Naast de beboste heuvels van de oude middelgebergtes Ardennen, Eifel, Saarland en Pfalz voert de fietsroute door het industriële erfgoed van de Frans-Luxemburgse ijzerertsstreek, de Rijnvlaktes in de Keulse bocht en aan de Neder-Rijn, de Duitse bruinkoolregio, het natuurpark Maas-Schwalm-Nette en het Limburgse heuvelland. Ontdek al fietsend de rechtlijnige Romeinse weg in de Condroz en de Ardense bossen. Maak kennis met het Huzarenslagveld op de heirbaan Reims -Trier en het Romeinse aquaduct over de Moezel. Wat heeft de heirbaan tussen Trier en Keulen gemeen met de omstreden legende van St-Matthias, de dertiende apostel? Lees over de Fossa Eugeniana en het Noordkanaal. Geniet van een heirbaan door de grensbossen van het natuurpark Maas-Schwalm-Nette en de “Onderste Herenbaan” met zijn holle wegen en leuke panorama’s in het Limburgs heuvelland.

 

Gedetailleerde kaarten begeleiden de fietser over uiterst fietsvriendelijke wegen. Iedere etappe geeft de mogelijkheid om via openbaar vervoer of een alternatieve route terug te keren naar de vertrekplaats. Hierdoor is de gids eveneens geschikt voor dagtochten of korte meerdaagse fietsvakanties. De vele toeristische en geschiedkundige informatie (in begrijpbare taal), de gedetailleerde kaarten, de stadsbeschrijvingen inclusief stadsplannen en de informatie over het openbaar vervoer maken van dit boek een ontdekkingsbron voor iedere fietser met interesse voor het Gallo-Romeinse verleden.

 

Meer informatie over deze fietsroute vindt u op de website van Guy Raskin.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad