Hamburg – Tours Ring 2

Hamburg-Tours is onderdeel van Ring 2 van het Fietsweb. In Frankrijk loopt Ring 2 langs de Loire, van de monding tot Nevers.

Van Saumur tot Nevers beschrijft de Loire Kastelen route (loire-kastelen-route) een mooi traject met verschillende lussen langs kastelen, door het prachtige Loire gebied. Van Nevers loopt de route door de Morvan en langs de Jura en de Vogezen. De route is redelijk heuvelachtig maar er worden ook vlakkere stukken gevolgd. EuroVelo 6 volgt hier een wat zuidelijker route die minder geaccidenteerd is.

Bij Bazel is er een verbinding met de Donau beschreven: eerst 130 km tot Stein-am-Rhein langs de Rijn, waarbij we ook langs de watervallen van Schaffhausen komen. En dan een doorsteek van 50 km naar Tüttlingen aan de Donau.

Ring 2 Fietsweb

In Duitsland loopt Ring 2 vanaf de Donau verder langs Regensburg en Magdenburg naar Cuxhaven aan de kust bij Hamburg. De route volgt bekende Duitse fietsroutes.

De Donau Radweg wordt circa 400 km gevolgd tussen Tüttlingen en Regensburg. Er zijn spectaculaire stukken bij zoals de doorsteek bij Kelheim. Van Regensburg tot Barby aan de Elbe (45 km voor Magdeburg), volgt de route de Saale-fietsroute (saale-route) en de Naab-fietsroute (naab-route), die voor een groot deel door het voormalige Oost-Duitsland loopt. De Elbe Radweg (elberadweg) loopt van Barby langs de dijken van de rustige en vlakke Elbe, van het midden van Duitsland tot aan de Noordzeekust bij Cuxhaven (500 km).

Meer informatie over deze fietsroute vindt u op europafietsers.nl.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad