Onbegrensd fietsen van Praag naar Slovenië

De gids ‘Onbegrensd fietsen van Praag naar Slovenië’ van Paul Benjaminse beschrijft de eerste 850 km van de fietsroute die uiteindelijk van Praag naar Venetië gaat lopen. De route is geschikt voor alle soorten fietsers, en maakt veel gebruik van rustige binnenwegen, fietspaden en deels van bewegwijzerde fietsroutes. De bergpassen waarover de route voert zijn relatief laag en makkelijk te fietsen, op de grenspas tussen Oostenrijk en Slovenië na.

Zoals u van Benjaminse gewend bent, is de gids voorzien van alle mogelijke informatie. De route is te fietsen op de kaart, de begeleidende teksten geven verduidelijking waar nodig, en veel achtergrondinformatie over landschap, geschiedenis en cultuur. Het kaartmateriaal is voorzien van hoogteprofielen, accomodaties en bezienswaardigheden zijn aangegeven.

De route heeft in de Alpen nog een kleine zijtak langs de Mur tot in Graz. Uiteindelijk zal deze zijtak een ‘rondje’ maken via Maribor naar Kranj. Meer info op de site van CyclingEurope.nl (Uitgeverij Benjaminse)

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad