Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke site

Beste bezoeker,

Door een technische storing is dit niet de site die u gewend was. Om u de gelegenheid te geven toch de site te bezoeken, is deze tijdelijke website ingericht. Gebruikt u a.u.b. de zoekfunctie als u niet op de pagina bent binnengekomen die u zocht. Onze excuses voor het ongemak.

Zoek hier op deze website

Onbegrensd fietsen van Praag naar Slovenië

De gids ‘Onbegrensd fietsen van Praag naar Slovenië’ van Paul Benjaminse beschrijft de eerste 850 km van de fietsroute die uiteindelijk van Praag naar Venetië gaat lopen. De route is geschikt voor alle soorten fietsers, en maakt veel gebruik van rustige binnenwegen, fietspaden en deels van bewegwijzerde fietsroutes. De bergpassen waarover de route voert zijn relatief laag en makkelijk te fietsen, op de grenspas tussen Oostenrijk en Slovenië na.

onbegrensd-praag-slovenie

 

Zoals u van Benjaminse gewend bent, is de gids voorzien van alle mogelijke informatie. De route is te fietsen op de kaart, de begeleidende teksten geven verduidelijking waar nodig, en veel achtergrondinformatie over landschap, geschiedenis en cultuur. Het kaartmateriaal is voorzien van hoogteprofielen, accomodaties en bezienswaardigheden zijn aangegeven.

 

De route heeft in de Alpen nog een kleine zijtak langs de Mur tot in Graz. Uiteindelijk zal deze zijtak een ‘rondje’ maken via Maribor naar Kranj.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.