Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke website

Dit is een tijdelijke site i.v.m. site-hack. Alle informatie is terug te vinden op deze site, maar de plaatjes ontbreken. Ook links kunnen mogelijk dood lopen. Door tijdgebrek zal deze situatie nog enige tijd blijven bestaan. Mijn excuses hiervoor.

Onbegrensd fietsen van Praag naar Slovenië

De gids ‘Onbegrensd fietsen van Praag naar Slovenië’ van Paul Benjaminse beschrijft de eerste 850 km van de fietsroute die uiteindelijk van Praag naar Venetië gaat lopen. De route is geschikt voor alle soorten fietsers, en maakt veel gebruik van rustige binnenwegen, fietspaden en deels van bewegwijzerde fietsroutes. De bergpassen waarover de route voert zijn relatief laag en makkelijk te fietsen, op de grenspas tussen Oostenrijk en Slovenië na.

onbegrensd-praag-slovenie

 

Zoals u van Benjaminse gewend bent, is de gids voorzien van alle mogelijke informatie. De route is te fietsen op de kaart, de begeleidende teksten geven verduidelijking waar nodig, en veel achtergrondinformatie over landschap, geschiedenis en cultuur. Het kaartmateriaal is voorzien van hoogteprofielen, accomodaties en bezienswaardigheden zijn aangegeven.

 

De route heeft in de Alpen nog een kleine zijtak langs de Mur tot in Graz. Uiteindelijk zal deze zijtak een ‘rondje’ maken via Maribor naar Kranj.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.