Nationale Fietsroutes Luxemburg

Luxemburg is voor fietsers een natuurlijk thuisland. Het land leeft van het toerisme, en is er dus goed op voorbereid. Combineer dat met de geweldige natuur, het mooie wegennet en de vriendelijkheid van de bevolking, en het beloofde (fiets)land is gevonden. Fietsgidsen en routeboekjes van Luxemburg zijn te bestellen bij de Fietsvakantiewinkel.nl

Fietsroutes in Luxemburg

Het nationale fietsroutenetwerk in Luxemburg beslaat ruim 700 km aan fietsroutes verspreidt over het hele Groothertogdom. Er wordt nog gewerkt aan dit netwerk van ‘pistes cyclables’, met als uiteindelijk doel 900 km fietsroute. 

Op deze website (alleen Franstalig helaas) zijn alle fietsroutes ingetekend in een mooie kaart (1:60.000) te downloaden, inclusief GPS-tracks van alle routes. Op de kaart staat alles aangegeven wat maar van belang kan zijn voor de fietser: heuvels, rivieren, campings en dorpen en steden. Bovendien is de drukte van de wegen goed te zien op de kaart. Het enige dat eventueel ontbreekt zijn de mogelijkheden om inkopen te doen. 

Op fietsvakantie in Luxemburg met alle routes en overnachtingen geregeld? Reisorganisaties Eigenwijze ReizenANWB Reizen en Fietsrelax bieden mooie fietsvakanties door Luxemburg aan.

Pistes Cyclables in Luxemburg

Op de officiële Toeristische website van Luxemburg lezen we: ‘Met zo’n 600 kilometer aan fietsroutes en 700 kilometer aan mountainbikeroutes (en nog altijd groeiend!), is Luxemburg een paradijs voor fietstoeristen.

Verken de hoofdstad op twee wielen, zoef door de wijngaarden aan de oevers van de Moezel, test je mountainbikevaardigheden op trails en tracks in het bos, door rotsachtige ravijnen en rijd door de weelderige weiden van rivierdalen. Of waag je aan de bochtige wegen en spannende haarspeldbochten in Éislek: bijna alles is mogelijk in Luxemburg. Tijdens het toeristenseizoen bieden regionale toerismebureaus rondleidingen aan om het land te verkennen en te ontdekken.’

Alle fietsroutes zijn bewegwijzerd, en GPS-tracks zijn gratis te downloaden. 

Reisorganisaties voor Fietsvakanties

Hebt u interesse om een fietsvakantie in Luxemburg te boeken via een reisorganisatie? Dan kunt u eens kijken bij Eigenwijze Reizen, ANWB Fietsvakanties, OAD Fietsreizen, Djoser Fietsreizen of SNP Fietsreizen. Zij bieden individuele fietsvakanties aan, en sommige organisaties bieden ook groepsreizen voor fietsers. Vaak kunt u met eigen vervoer naar het startpunt gaan, of u kies voor een fietsvakantie in Nederland. Uw accomodaties en routes zijn vooraf bekend. U hoeft dan niet zelf meer uw fietsroute te plannen en kiest voor gemak.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad