Madrid – Santiago de Compostela

De fietsroute van Madrid naar Santiago de Compostela is een semi-MTB-route, die in een Spaans fietsgidsje is beschreven. De route is ongeveer 700 km lang, en loopt grotendeels over onverharde wegen, en door stevig berglandschap. In 12 etappes wordt de fietser naar zijn einddoel geleid. Vanuit Madrid voert de route noordwaarts naar Sahagun, alwaar de ‘officiele’ Jacobsroute wordt opgepakt.

Een van de sterke punten van het boek, is de duidelijkheid van de kaartjes in samenspraak met de begeleidende tekst, die de fietser in staat van de gebaande paden af te wijken. Verdwalen is er volgens de schrijvers van het boek niet bij. Moet je spaans overigens wel goed genoeg zijn om die duidelijke teksten te kunnen begrijpen.

Het boekje is in de meeste winkels niet te koop. Daarom zult u zelf actief moeten zoeken op internet, of het boekje bestellen bij een (reis)boekhandel. De exacte gegevens van de fietsgids:

Titel: De Madrid a Santiago de Compostela en bicicleta todoterreno
Auteur: Alfredo Martinez
Uitgever: Desnivel ediciones
ISBN: 84-89969-27-2

Alternatief zouden de fietskaarten van Geo/Estel kunnen zijn. Dit zijn kaarten met een schaal 1:300.000, die samen heel Spanje dekken. Verkrijgbaar bij oa de Fietsvakantiewinkel.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad