Tips ter voorbereiding op een fietstocht in het buitenland

Als je van plan bent deze zomer actief door te brengen, en met het idee speelt een sportieve fietstocht in het buitenland te gaan maken, zal je een spannend avontuur tegemoet gaan. Maar misschien ben je hier toch wat onzeker over. Waar moet je eigenlijk allemaal aan denken, en hoe kun je deze onderneming nu het beste voorbereiden? Om je hierbij wat op weg te helpen zetten we een reeks superhandige tips voor je op een rijtje!

  1. Zorg dat je fiets (bijvoorbeeld een luxe omafiets of een luxe transportfiets) helemaal in orde is. Een goede onderhoudsbeurt voor je weggaat, is goud waard.
  2. Zorg ervoor dat je de route van te voren goed naloopt, en dat je zeker weet dat er accommodaties langs de route zijn om te overnachten.
  3. Neem voldoende proviand mee, vooral noten, chocola en energiedrankjes zullen goed van pas komen!
  4. Afhankelijk van welk land je op de fiets gaat bezoeken, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de verplichte inentingen.
  5. Denk aan de veiligheid onderweg. Niet alleen motorrijders hebben baat bij een kwalitatieve motorhelm, maar ook voor fietsers is het belangrijk de schedel goed te beschermen.
  6. Zorg voor voldoende materialen om je fiets bij pech te kunnen repareren.
  7. Neem eventueel een woordenboek mee, om je in het land waar je je tocht hebt gepland goed verstaanbaar te kunnen maken.
  8. Train van te voren goed, en zorg dat je helemaal klaar bent voor deze uitdaging. Veel fietsplezier!


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad