Tips voor een fietsreis in Zuid-Afrika

De reissector in Zuid-Afrika heeft zich in de afgelopen twee decennia erg ontwikkeld. Liefhebbers van avontuur, cultuur en zonvakanties bezoeken massaal de “Rainbow Nation” voor een exotische vakantie. Fietsvakanties zijn nu daar ook erg in trek, aangezien er per fiets meer van het land beleefd kan worden dan per bus of trein. De wegen zijn in goede staat en onderweg kan met in tenten of in hotels en B&B’s overnachten. In het algemeen is Zuid-Afrika goed geschikt voor een uitstekende fietsvakantie,toch zijn er enkele eigenaardigheden waarmee men tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika rekening moet houden om risico’s en onaangename situaties te vermijden. Rondreisvergelijk.nl heeft de belangrijkste tips voor een fietsreis in Zuid-Afrika samengesteld.

Veiligheid in Zuid-Afrika

Helaas is criminaliteit in Zuid-Afrika een dagelijkse realiteit. Terwijl de meeste vakanties zonder incidenten verlopen, is het toch genoodzaakt om voorzichtig te zijn. Door verschillende reisgidsen wordt geadviseerd om er zo min mogelijk als een toerist uit te zien. Dat is natuurlijk een beetje te ver gegrepen. In ieder geval is het verstandig om uw camera in een tas te houden en het er pas uit te halen als u foto’s wilt maken. Er wordt ook geadviseerd om townships te vermijden. Fietsen in arme buitenwijken kan extra aandacht lokken en kan tot onaangename situaties leiden.

Gezondheid

De meeste regio’s van Zuid-Afrika zijn malaria vrij. Echter, als u naar het noorden naar het Kruger National Park fietst, overweeg dan om malaria pillen in te nemen. Als u op advies van een dokter toch geen pillen inneemt, dan is het verstandig om uw lichaam tot op uw enkels en polsen te bedekken. De enige andere serieuze bedreiging voor de gezondheid voor Zuid-Afrika bezoekers is HIV. Meer dan 25 procent van de bevolking is besmet met deze ziekte. Dat betekent dat een goede bescherming ook geadviseerd wordt als er sprake is van seksuele activiteiten.

Eten en drinken

Voor eten en drinken hoeft u zich niet veel zorgen te maken tijdens een fietsvakantie in Zuid-Afrika. Onderweg langs de wegen en ook in grote en kleine steden staan een grote variatie aan restaurants. Het eten is doorgaans prima. U kunt ook bij take-aways en supermarkten warm eten halen, wat weer veel goedkoper is dan eten in restaurants. Als u tevreden bent met de service in een restaurant, dan kunt u tussen de 10 en 15 procent als fooi geven. Aan een barman geeft men in het algemeen twee Rand voor elk drankje.

Kleding

Bij het inpakken is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar en waar u naar toe gaat. In het algemeen is de lente en begin van de zomer de beste periode met prima weer om een fietsvakantie in Zuid-Afrika te ondernemen. Johannesburg is heet van oktober tot en met maart en mild tijdens de rest van het jaar. Kaapstad is ook warm tijdens de Zuid-Afrikaanse zomermaanden, maar kan ’s nachts erg winderig en koud zijn. Sommige delen van het land zijn zeer conservatief met betrekking tot zowel de culturele opvattingen en mode. Buiten de stadscentra wordt vrouwen geadviseerd om zich bedekt te kleden om ongewenste aandacht te voorkomen.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad