Vlaanderen fietsroute

De Vlaanderen Fietsroute is een bewegwijzerde fietsroute van ongeveer 800 km door de vijf Vlaamse provincies. Het is een traject over veilige en goed te fietsen wegen, langs de mooiste plekjes van Vlaanderen. Mijn allereerste fietsvakantie ging over deze route.

De drukte op de wegen en de zwaarte van de route in aanmerking genomen, isde route geschikt voor het hele gezin. De bordjes zijn in beide richtingen aangebracht dus de route kan in 2 richtingen gereden worden. Er kan op elk gewenst punt begonnen worden.

Allerhande informatie over deze route, zoals overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en winkels, staan in een handige fietsgids vermeld. Uiteraard zijn de gedetailleerde kaarten met ingetekende route en de beschrijvingen daaromheen het hoofdbestanddeel van deze fietsgids.

De 820 km lange lus die de Vlaanderen Fietsroute wordt genoemd loopt door heel Vlaanderen en is samengesteld uit vier LF-routes: LF 5 van Brugge tot Thorn, LF 7 van Thorn tot Kanne, LF 6 van Kanne tot Diksmuide en LF 1 van Diksmuide tot Brugge. De hele route is in beide richtingen bewegwijzerd met rechthoekige bordjes van Toerisme Vlaanderen. De Vlaanderen Fietsroute wordt van noord naar zuid doorsneden door vier dwarsroutes: LF 2, LF 30, LF 35 en LF 38, hierdoor ontstaan kleinere lussen die afzonderlijk kunnen gefietst worden.

Vernieuwde Vlaanderenroute: Icoonroute

Inmiddels (2022) is de route stevig vernieuwd, en is het nu een zogenaamde Icoonrotue geworden. De lengte is nu 962 kilometer. Bovenstaande is niet langer actueel. U kut het beste op de website van de Vlaamse Icoonroutes kijken voor de meest actuele informatie. De naam is ook anders nu. De fietsroute heet nu ‘Vlaanderenroute’. Meer informatie over de Vlaanderenroute op de site van vlaanderenmetdefiets.be

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad