De Vlaanderen Fietsroute is een bewegwijzerde fietsroute van ongeveer 800 km door de vijf Vlaamse provincies. Het is een traject over veilige en goed befietsbare wegen, langs de mooiste plekjes van Vlaanderen. De drukte op de wegen en de zwaarte van de route in aanmerking genomen, isde route geschikt voor het hele gezin. De bordjes zijn in beide richtingen aangebracht dus de route kan in 2 richtingen gereden worden. Er kan op elk gewenst punt begonnen worden.

 

vlaanderen fietsrouteAllerhande informatie over deze route, zoals overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en winkels, staan in een handige fietsgids vermeld. Uiteraard zijn de gedetailleerde kaarten met ingetekende route en de beschrijvingen daaromheen het hoofdbestanddeel van deze fietsgids.

 

De 820 km lange lus die de Vlaanderen Fietsroute wordt genoemd loopt door heel Vlaanderen en is samengesteld uit vier LF-routes: LF 5 van Brugge tot Thorn, LF 7 van Thorn tot Kanne, LF 6 van Kanne tot Diksmuide en LF 1 van Diksmuide tot Brugge. De hele route is in beide richtingen bewegwijzerd met rechthoekige bordjes van Toerisme Vlaanderen. De Vlaanderen Fietsroute wordt van noord naar zuid doorsneden door vier dwarsroutes: LF 2, LF 30, LF 35 en LF 38, hierdoor ontstaan kleinere lussen die afzonderlijk kunnen gefietst worden.

 

Meer informatie over de Vlaanderen fietsroute op de site van Bikeline.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.