Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke website

Dit is een tijdelijke site i.v.m. site-hack. Alle informatie is terug te vinden op deze site, maar de plaatjes ontbreken. Ook links kunnen mogelijk dood lopen. Door tijdgebrek zal deze situatie nog enige tijd blijven bestaan. Mijn excuses hiervoor.

Loire-fietsroute

La Loire à Vélo is een bewegwijzerde fietsroute langs de Loire van de Atlantische Oceaan tot aan Nevers, die deels leidt over rustige weggetjes met weinig verkeer en deels bestaat uit fietspaden. De route loopt langs of nooit ver van een van de laatste ongerepte rivier van Europa, de Loire. La Loire à Vélo wordt uiteindelijk bijna 800 km lang!

Een deel van het traject van ‘La Loire à Vélo’ voert te midden van de Loire-vallei die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is vermeld. U geniet van 280 km bijzonder cultureel landschap tussen Sully-sur-Loire (Loiret) en Chalonnes-sur-Loire (Anjou). Historische steden en dorpen waar tufsteen domineert, kastelen hoog boven de Loire, tuinen en wijngaarden, een bijzondere lichtinval en wonderlijke landschappen. Tussen de verschillende eilanden in de rivier ziet u meeuwen, sternen, bevers en zalmen.
 

Voor deze route is een GPS-track beschikbaar.