Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke site

Beste bezoeker,

Door een technische storing is dit niet de site die u gewend was. Om u de gelegenheid te geven toch de site te bezoeken, is deze tijdelijke website ingericht. Gebruikt u a.u.b. de zoekfunctie als u niet op de pagina bent binnengekomen die u zocht. Onze excuses voor het ongemak.

Zoek hier op deze website

Centraal Massief

Zuid-Frankrijk dwars doorsteken, van Noord naar Zuid, van Clermont-Ferrand in het noorden tot Montpellier en de Middellandse Zee. Dat kan met de Cicerone-gids ‘Traverse of the Massif Central’.

 

Deze route doet in 700 kilometer alle regio’s van het Centraal Massief aan, waaronder de Auvergne, het plateau van Cezallier, de gorges de l’Herault en du Tarn, en de Cevennes.Oorspronkelijk is de route grotendeels off-road beschreven, maar de route biedt ook een mooi alternatief voor de vakantiefietser. Van de hele fietsroute is namelijk in de gids ook een ‘on-road’ alternatief voor de wegfietsers beschreven en in kaart gebracht.

 

De route wordt beschreven in 17 (soms pittige) etappes, met goede informatie over culturele en historische bezienswaardigheden, overnachtingsaccomodaties en andere voor fietsers interessante anekdotes.