Nationale fietsroutes Estland

Met hulp van de Europese Gemeenschap heeft ook Estland tegenwoordig een uitgebreid fietsroutenetwerk, gedeeltelijk zelfs bewegwijzerd. Het netwerk bestaat uit een tiental fietsroutes van noord naar zuid en van oost naar west. Veel wegen in Estland zijn niet geasfalteerd, en je fietst hele stukken door het bos. Maar als je dat niet erg vindt, is Estland het goedkope alternatief voor (Zuid-)Finland.

De kustroute (nummer 1, beslaat de hele kust van Estland) en route nummer 3 en 4(van Ikla, via Tartu naar Tallinn) zijn beschreven in een duitstalig fietsgidsje, met accomodaties, winkels, informatie over de omgeving en meer op de manier waarop ook de Fietskaart Informatie Stichting en Bikeline hun gidsjes maken (OK, ietsje minder luxueus uitgevoerd, maar de inhoud is compleet en goed). De overige fietsroutes kun je fietsen met behulp van de fietskaart die o.a. de Fietsvakantiewinkel verkoopt.

Meer informatie over de fietsroutes kun je vinden op de site VisitEstonia.com. Bestel de kaarten van deze fietsroutes bij de Fietsvakantiewinkel.nl

 Bestel hier de fietsgids van de routes 1, 3 en 4. Bestel hier de overzichtskaart met alle lange afstandsfietsroutes in Estland.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad