Elbe Fietsroute

Elbe fietsroute of wel de Elberadweg. De Elberadweg voert in twee delen van Praag in Tsjechië (langs de Moldau) naar Hamburg in Noord Duitsland. Onderweg komen cultuurliefhebbers ruimschoots aan hun trekken in grote en kleinere steden als Praag, Dresden, Wittenberg en Magdeburg. Tussen deze en andere mooie steden zijn de natuurliefhebbers en rustzoekers aan de beurt. De Elbe staat bekend om zijn uitgebreide flora en fauna, dus een must voor de fietsende vogelaar of de vogelende fietser. Maar ook liefhebbers van scheepvaart, terrasjes en geschiedenis hoeven zich niet te vervelen. Wie de route met de stroom mee fietst hoeft amper te klimmen.

In Tsjechië is, voorbij de samenkomst van de Elbe met de Moldau, ook langs het stroomopwaartse gedeelte van de Elbe een fietsroute uitgezet. Meer informatie over deze fietsroute vindt u hier

Meer informatie over de Elbe Radweg op elberadweg.de en fietsen-elbe.nl.

Elberadweg 1: Praag – Magdeburg, 500 km; Elberadweg 2; Magdeburg – Cuxhaven, 460 km  

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar. Wil je een georganiseerde fietsvakantie over de Elbe fietsroute? Fietsvakantie-Duitsland.nl biedt een Elberadweg fietsreis aan. Er zijn meerdere opties en deeltrajecten van de Elberadweg te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een 8 daagse fietsvakantie langs de Elbe: de Klassieker van Dresden naar Dessau.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad