Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke site

Beste bezoeker,

Door een technische storing is dit niet de site die u gewend was. Om u de gelegenheid te geven toch de site te bezoeken, is deze tijdelijke website ingericht. Gebruikt u a.u.b. de zoekfunctie als u niet op de pagina bent binnengekomen die u zocht. Onze excuses voor het ongemak.

Zoek hier op deze website

Elbe fietsroute

Elbe fietsroute

De Elberadweg voert in twee delen van Praag in Tsjechië (langs de Moldau) naar Hamburg in Noord Duitsland. Onderweg komen cultuurliefhebbers ruimschoots aan hun trekken in grote en kleinere steden als Praag, Dresden, Wittenberg en Magdeburg. Tussen deze en andere mooie steden zijn de natuurliefhebbers en rustzoekers aan de beurt. De Elbe staat bekend om zijn uitgebreide flora en fauna, dus een must voor de fietsende vogelaar of de vogelende fietser. Maar ook liefhebbers van scheepvaart, terrasjes en geschiedenis hoeven zich niet te vervelen. Wie de route met de stroom mee fietst hoeft amper te klimmen.

elbe1hoogte

 

In Tsjechië is, voorbij de samenkomst van de Elbe met de Moldau, ook langs het stroomopwaartse gedeelte van de Elbe een fietsroute uitgezet. Meer informatie over deze fietsroute vindt u hier

 

Meer informatie over de Elberadweg op www.elberadweg-r2.de, www.elberadweg.de en http://www.fietsen-elbe.nl.

Elberadweg 1: Praag – Magdeburg, 500 km; Elberadweg 2; Magdeburg – Cuxhaven, 460 km

 

elbe1  elbe2

 

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.