Eurovelo 6: rivieren-route

De Rivers-route, ofwel Eurovelo route nummer 6, is na de North Sea Cycle Route, de tweede fietsroute dwars door Europa die bewegwijzerd en beschreven is. De route voert de fietser van St.-Nazaire aan de Franse westkust via rivierdalen tot aan de Roemeense Zwarte-Zee-kust. Gebruikmakend van bestaande bewegwijzerde en beschreven lokale fietsroutes is er een 4448 km lange route ontstaan, geheel bewegwijzerd. Soms met gloednieuwe fietsbordjes, soms ook door simpelweg een sticker te plakken op al bestaande routebordjes.

De route voert dwars door Europa langs verschillende rivieren en door meerdere rivierdalen. Van de Loire Vallei, via de Bourgondische heuvels, door de Vallei van de Doubs en de Haute Alsace naar de Rijn. Via de Bodensee wordt de Donau bereikt, die vervolgens door Beieren, via Passau, Wenen, Budapest en Belgrado, door de Gorges van de Donau via de Donau Delta, de fietser naar de Roemeense kust begeleidt.

De fietsroute kan worden gefietst aan de hand van bepaalde thema’s. Op de site eurovelo.com worden er enkele genoemd: Natuur, gastronomie, beroemde personen en kunst en geschiedenis. De route blijft hetzelfde, maar de bezienswaardigheden onderweg krijgen andere accenten. Een combinatie van alle thema’s is uiteraard mogelijk, al zal de fietser dan nog meer tijd dienen uit te trekken voor de hele reis.

Voor de beschrijving van de route is de fietser aangewezen op verschillende lokale gidsen en kaarten. De route is echter geheel bewegwijzerd, dus met een goede overzichtskaart kom je een heel eind.

 Fietskaarten voor het Franse gedeelte van deze fietsroute.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad