Onbegrensd fietsen naar Venetië

‘Zonder grenzen’ fietsen naar Venetië, wie wil dat nou niet? Met de fietsgidsen van Paul Benjaminse is het mogelijk. Venetië, zeg maar het Giethoorn van het zuiden 😉 , heeft ook voor de fietsreiziger veel te bieden. 

Onbegrensd fietsen naar Venetië Deel 1, Antwerpen – Bern, 700 km

Vanaf de delta van de Schelde voert de route eerst geleidelijk van het Vlaamse Laagland naar de Ardennen om dan via autovrije wegen door Luxemburg te geraken. Metz en Nancy zijn mooie steden op weg naar de Vogezen. Over de fietspaden langs de Moezel en de zijrivieren kom je steeds hoger op weg naar de overgang naar de Elzas. Aan de andere zijde doorkruis je de Sundgau, Ajoie in de Zwitserse Jura. Via de kloof van Pichoux doorsnijdt je de plooien van de Jura om daarna af te dalen naar het meer van Biel. Nog even en je bent in Bern bij de beren. Een afwisselende route met heel veel autovrije wegen die een goede toegang geeft tot Zwitserland en Italie.

Onbegrensd fietsen naar Venetië Deel 2, Bern – Venetië, 730 km

Na Bern gaat het geleidelijk richting de Alpen. Vanaf Kandersteg volgt een afdaling naar het Rhonedal en Brig aan de voet van de Simplon. U heeft zelf de keuze of u over de pad rijdt of wellicht er onderdoor. Vervolgens bereikt u de Italiaanse meren. Vanaf Como gaat het naar Bellagio en de Adda om uiteindelijk in Bergamo uit te komen. Via een zeer afwisselende route fietst u verder via Brescia, het Gardameer en Verona, naar het romantische Venetie.

Meer informatie over deze fietsroute op de site van Cyclingeurope.nl.

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad