Fietsen in Portugal

Fietsen in Portugal – Luc Oteman

In de fietsgids ‘Fietsen in Zuid-Portugal, Algarve en Alentejo’,  worden 23 trajecten beschreven in lengte variërend van 36.5 tot 130 kilometer die naar believen in een of meer dagetappes zijn te fietsen. In totaal bestrijkt het routenetwerk bijna 1900 kilometer. De trajecten zijn ingetekend op 20 fullcolour kaarten die achterin de gids zijn opgenomen. Ieder traject wordt verduidelijkt met een hoogteprofiel en waar nodig met routeaanwijzingen. De gids bevat alle benodigde praktische en toeristische info.

In het zuiden van Portugal kan over autoluwe wegen ontspannen gepedaleerd worden tussen glooiende heuvels met olijfbomen en kurkeiken. Zoet geurt de bloesem van citrusvruchten in het voorjaar en manshoge bloemenbermen in alle kleuren van de regenboog maken dan het fietsen tot een feest. Op kerktorens en telefoonpalen langs de weg klepperen de ooievaars op hun nesten. Imposante heuvelforten, pittoreske witte dorpjes, aantrekkelijke vestingstadjes met monumentale kerken, kastelen en pleinen verrassen onderweg de fietser.

Wilt u in Noord-Portugal gaan fietsen, dan kunt u gebruik maken van de fietsgids van Kettler-Verlag, Portugal-Nord per Rad, of van het gidsje uit 2000, ‘Fietsen in Portugal’ van Luc Oteman. Zoals gezegd is deze gids uitverkocht. U bent dus afhankelijk van uw bibliotheek, of u moet het boekje tweedehands kunnen kopen.

Meer informatie over deze fietsgidsen, en de laatste wijzigingen in de fietsroutes, kunt u vinden op www.opdefiets.net.

Zie je er tegen op om je reis zelf te organiseren? kijk dan eens op topbiketoursportugal.com voor fietstours, fietsvakanties en dagtours in het Noorden van Portugal of QNPportugal in Midden Portugal.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad