Fietsen in Andalusië – Luc Oteman

Fietsen in Andalusië – Luc Oteman

Wanneer hagel en sneeuw op onze breedtegraad het fietsen nog tot een weinig benijdenswaardige onderneming maken, kan in Andalusië al temidden van miljoenen zonbeschenen olijfbomen onbekommerd worden rondgetoerd. Buiten de midzomermaanden juli en augustus die alleen zijn weggelegd voor de zéér hittebestendigen, leent Andalusië zich het hele jaar rond voor aangename fietsvakanties.

De fietsgids ‘Fietsen in Andalusie’ (uitverkocht, u bent aangewezen op een tweedehands of bibliotheek exemplaar)van Luc Oteman bevat bijna 3000 kilometer aan routes verdeeld over 30 trajecten die samen een grofmazig netwerk vormen dat alle 8 provincies van Andalusië bestrijkt. Zo voeren de routes de fietser weg van de hectische Costa del Sol naar de rustgevende groene bossen van de Serranía de Ronda, van de vogelrijke moerassen van Doñana naar de half-woestijn van Guadix en van de Moorse monumentale pracht van Granada naar de sneeuwvelden van de Sierra Nevada. De belangrijke culturele hoofdsteden Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook de kleinere stadjes Ronda, Arcos de la Frontera, Ubeda en Baeza worden daarbij niet overgeslagen.

De lengte van de trajecten varieert van 98 kilometer tot 223 kilometer. De verschillende trajecten kunnen in meerdere dagetappes worden onderverdeeld en naar believen worden gecombineerd tot kortere en langere trektochten. Handig is dat de overnachtingsmogelijkheden daartoe steeds vermeld worden. De route kan volledig op de heldere kaartjes in de fietsgids gefietst worden. Hoogteprofielen illustreren de te verwachten beklimmingen onderweg, terwijl het weergegeven totale hoogteverschil een indicatie geeft van de zwaarte van de rit. Naast de meer fietstechnische info over wegkwaliteit, reliëf, drinkfonteinen en fietsenmakers onderweg, is er uiteraard ook aandacht voor het klimaat, de geschiedenis de Spaanse keuken en vooral natuur en landschap.

Meer informatie over deze fietsgids op www.opdefiets.net.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad