Fietsen in Toscane en Umbrië

Fietsen in Toscane en Umbrië – Luc Oteman

Toscane en Umbrië zijn Italië’s fietsregio’s bij uitstek en het fietstoerisme floreert er al jaren. Nergens anders in Italië is de combinatie van fraaie landschappen, cultuurhistorie, een aangenaam klimaat en culinaire verzorging zo uitgebalanceerd als hier. Een cappuccino geserveerd door een zwierige ober op een middeleeuwse ‘piazza’ omzoomd door statige ‘palazzi’ is nooit ver weg. Behalve de soms te drukke en warme zomermaanden juli en augustus lenen Toscane en Umbrië zich van april tot en met oktober voor ontspannen fietsvakanties.

De fietsgids ‘Fietsen in Toscane en Umbrië’ van Luc Oteman bevat 44 routes, samen een netwerk vormend van ruim 2500 kilometer, tot in alle windstreken van Toscane en Umbrië. Het netwerk biedt niet alleen talloze mogelijkheden voor het maken van een trektocht maar ook veel aanknopingspunten voor dagtochten.

In Toscane liggen de culturele hoofdplaatsen Florence, Pisa, Lucca en Siena aan de routes maar ook pareltjes als San Gimignano, Monteriggioni, Volterra, Montalcino, Vinci, Montepulciano en Arezzo worden niet overgeslagen. In Umbrië bestrijkt het netwerk naast Perugia, Assisi en Spoleto ook Gubbio, Todi, Orvieto en Città di Castello. Buiten al dit stedenschoon voeren de routes ook door de natuur van de Alpi Apuane in het noorden, over binnenweggetjes in de Chianti, dwars door het Monte Amiata massief in het zuiden, om het Lago di Trasimeno en Lago di Bolsena en over groene bergpassen in de Apennijnen.
Elk traject wordt verduidelijkt met een helder kaartje, een hoogteprofiel en alle andere voor fietsers relevante informatie als overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en wegkwaliteit. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor geschiedenis en cultuur, de keuken en vooral natuur en landschap.

Meer informatie over deze fietsgids vindt u op www.opdefiets.net.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad