Grote Routepaden Vlaanderen

Grote Routepaden Vlaanderen

De Vlaamse Grote Routepaden zijn fiets-en wandelroutes die zijn uitgezet voor de fietstoerist. De fietsroutes worden bewegwijzerd met blauw-gele tekens. Het zijn routes in lijn die diverse regio’s, en zelfs landen doorkruisen. Zij worden ontwikkeld voor de recreatieve fietsers die er een fietsvakantie, een weekend- of dagtrip kunnen op doorbrengen. Voor de trajecten wordt gezocht naar veilige wegen en naar mogelijke overnachtingsplaatsen.

Van de meeste LF-routes worden topogidsen uitgegeven. In deze gidsen vind je de gedetailleerde wegbeschrijving en alle nodige toeristische en praktische informatie. De topografische kaarten hebben een schaal van 1:50.000. De LF-routes van Toerisme Vlaanderen worden bewegwijzerd met rechthoekige bordjes, en zijn tevens te fietsen aan de hand van de topogidsen.

Topogidsen
De trajecten worden ingetekend op topografische kaarten, ook wel stafkaarten genoemd. Deze kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) zijn uitermate gedetailleerd en hebben een grote nauwkeurigheid. Als schaalgrootte wordt 1:50.000 gehanteerd. Naast deze kaarten bieden de topogidsen een schat aan gegevens: een uitgebreide routebeschrijving met toeristische en praktische informatie, kaderstukjes met de historische of culturele achtergronden van de landschapselementen of bezienswaardigheden, tabellen met referentiepunten en afstanden, gegevens over eten, drinken en overnachten, enz. Daarnaast worden meestal een aantal suggesties gegeven voor meerdaagse rondritten of korte fietsvakanties.

Meer informatie over deze Vlaamse  lange afstands fietsroutes op www.groteroutepaden.be.

Kijk hier voor meer informatie over de Vlaanderen fietsroute.

Van deze fietsroutes zijn GPS-tracks beschikbaar.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad