Hart van Engeland Fietsroute

De Hart van Engeland Route is een recreatieve lange afstandsroute van Harwich aan de Engelse oostkust naar Land’s End in Cornwall, het meest westelijkste puntje van Engeland. De fietsroute voert door natuurgebieden als Exmoor National Park, langs de stranden van Devon en Cornwall en prehistorische sites als Stonehenge en Avebury.

Historische steden onderweg zijn Colchester, Bath en Bristol. Ook voert de route dwars door Londen. Met prachtige paden langs de Theems en dwars door Hyde Park en Richmond Park biedt dit een unieke ongebruikelijke blik op de Britse hoofdstad! Lees meer op de website fietseninengeland.nl

De Hart van Engeland Route is al met al een route waarin cultuur, historie en natuur hand in hand gaan. De route is zowel geschikt voor kampeerders als voor fietsers die liever in Bed & Breakfasts en jeugdherbergen verblijven. Circa 65% van de route is bewegwijzerd dankzij de “Sustrans”-routes van het Engelse National Cycle Network. Bijna 40% van de route gaat over verkeersvrij fietspad, de rest van de route is bijna in zijn geheel op rustige wegen.

De route is ook te gebruiken voor een fietstocht van Nederland naar Wales of Ierland (m.b.v. de routetak naar het voetveer van Ilfracombe naarSwansea en het veer Swansea-Cork) of voor een rondje rond Het Kanaal (m.b.v. de routetak naar Plymouth, alwaar het veer naar Roscoff in Frankrijk vertrekt).

De route is zelfstandig te fietsen met behulp van de routegids, die naast kaartmateriaal en routebeschrijving ook voorziet in relevante toeristische informatie en overnachtingsadressen. Wil je de route liever georganiseerd fietsen? Dat kan met EOS Cycling Holidays, waarvan de eigenaar (Eric van der Horst) tevens de auteur is van deze routegids.

GPS-tracks van de hoofdroute in de gids zijn verkrijgbaar via de website van de Hart van Engeland fietsroute.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad