Katharen-Basken route

Fietsroute van oost naar west langs de voet van de Pyreneeën. Hoewel de duizend meter grens slechts eenmaal wordt overschreden en de Pyreneeëntoppen worden gemeden, is de route vrij pittig. De route voert bijna continu over uitlopers van het Frans-Spaanse gebergte.  Met name de zuidelijke Katharenroute en het middengedeelte zijn niet vrij van steile hellingen en dito afdalingen.

De route voert van Biarritz naar Narbonne, aan de Franse kant van de grens. De route gaat langs historische plekken die een grote rol hebben gespeeld in de opkomst, maar vooral in de ondergang van de Katharen. De noordelijke route doet vooral steden en dorpen aan, zoals Minerve, Carcassonne, Bram, Mirepoix en Foix. De zuidelijke route gaat langs de legendarische Katharenburchten als Peyrepertuse, Quéribus en Montségur. Vanaf Foix loopt de route zoveel mogelijk langs rivierdalen via o.a. Lourdes, door de Gascogne en het Franse Baskenland naar Biarritz.

De fietser doet meerdere plaatsen aan waar ook andere lange afstandsfietsroutes passeren. De route kruist de  Jacobsfietsroute, de Lourdes fietsrouteLangs Oude WegenDe Groene Weg  en de Onbegrensd naar Barcelona fietsroute .

Goed materiaal, maar vooral een goede conditie, zijn absolute voorwaarden om deze tocht met plezier te fietsen. Maar dan wordt men ook beloond met een regelmatige afwisseling van cultuur en natuur, vlakke stukken en stevig klimwerk, eindeloze vergezichten en interessante stadjes.

Het boekje telt ruim 160 pagina’s waarin de route in beide richtingen is beschreven, voorzien van navigatieteksten en toeristische informatie. De route is ingetekend op Michelinkaarten met schaal 1:150.000 met extra stadsplattegronden. Uiteraard staan ook slaapvoorzieningen zoals campings, hotels, jeugdherbergen en chambres d’hôtesstaan achterin vermeld.

Voor meer info en gps track kijkt u op de site van de Europafietsers.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad