Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke website

Dit is een tijdelijke site i.v.m. site-hack. Alle informatie is terug te vinden op deze site, maar de plaatjes ontbreken. Ook links kunnen mogelijk dood lopen. Door tijdgebrek zal deze situatie nog enige tijd blijven bestaan. Mijn excuses hiervoor.

Krakow-Moravia-Wenen Greenway

De Krakow-Moravia-Vienna Greenway is een 780 km-lange route voor fietsers, wandelaars en paardrijders, die de toerist toegang geeft tot historische, culturele en natuurmonumenten in Centraal Europa.

 

De fietsroute begint in Krakow, om door de Oswiecim Vallei, de regio rondom Pszczyna naar Zuid Silesië in Polenand Cieszyn Silesia in Poland. Door de beboste bergen van Beskydy in de pools-Tsjechische grensstreek, door de wijnstreken van Zuid-Moravië en Nederoostenrijk komt de route in Wenen aan. Als onderdeel van de route planten lokale boeren fruitbomen in alle soorten en maten, waardoor de Krakow-Moravia-Wenen Greenway de langste fruitbomen-laan in Europa.

 

Meer informatie over deze fietsroute, die soms noodgedwongen gebruikt maakt van drukke verkeerswegen, vindt u op www.greenways.pl. Hier staan ook de te gebruiken kaarten vermeld.

 

kmw