Landelijke Fietsroutes Nederland

Landelijke Fietsroutes Nederland

 alle lange afstandsfietsroutes, per route een fietsgids

 alle lange afstandsfietsroutes, op 20 handige meeneemkaarten 

 de sterkste fietskaart van Nederland Ronde van Nederland, Fietsen langs de rand van Nederland. Alle fietsgidsen zijn te verkrijgen via de Fietsvakantiewinkel.nl

De Landelijke Fietsroutes (LF-routes) in Nederland vormen een wijdvertakt bewegwijzerd fietsnetwerk van ruim 4.500 km door heel Nederland. De fietsroutes lenen zich uitstekend voor een fietstrektocht of een weekendje tussendoor. U kunt naar eigen inzicht talloze fietstochten op maat samenstellen. Van de meeste routes is ook een gids verkrijgbaar.

De nummering van de landelijke fietsroutes in de Europese planner zijn nog overgenomen van een oude versie van de Landelijke Fietskaart; Tegenwoordig zijn er een aantal fietsroutes tot vakantieroute gemaakt (zie het kaartje rechts), en zijn de overige routes niet meer genummerd. Er wordt hard gewerkt om deze wijziging ook in de planner door te voeren. Het is altijd mogelijk om de meest recente informatie van de LF-routes met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond te plannen. De gekozen route is dan direct uit te printen en de gps-track te downloaden.

 De Landelijke Fietsroutes laten u Nederland in al haar veelzijdigheid zien. Van bos, heide en boerenland tot duinen, dijken en uiterwaarden. Maar u doorkruist ook leuke steden en rustieke dorpjes. U fietst daarbij hoofdzakelijk op rustige, veilige binnenweggetjes en vrijliggende fietspaden. De routes staan garant voor kwaliteit. Ze zijn met behulp van vele vrijwilligers uiterst zorgvuldig uitgestippeld en gecontroleerd. Wie snel van de ene naar de andere plaats wil, kan de gangbare routes nemen, veelal langs drukke, doorgaande wegen. Wie ontspannen en rustig wil fietsen kiest de LF-routes. Ze maken weliswaar vaak een kleine omweg, maar ze zijn ook mooier en vele decibellen stiller.

Het gehele LF-netwerk van 4.500 kilometer is in twee richtingen bewegwijzerd. De routemarkering bestaat standaard uit rechthoekige bordjes met een groene cursieve opdruk. Een groot aantal bewegwijzerde LF-routes in Nederland wordt apart beschreven in geïllustreerde, full colour uitgaven op A5-formaat: de LF-trajectgidsen en de LF-bundelgidsen met grote fietsronden. In de trajectgidsen komen natuur, landschap en bijzonderheden onderweg uitgebreid aan bod. De gidsen bevatten gedetailleerde routekaarten (schaal 1:150.000) en stadsplattegronden. Ook een overzicht van nuttige adressen, waaronder overnachtingsmogelijkheden is opgenomen.

Het is ook mogelijk de LF-routes online te plannen met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. De gekozen route is dan direct uit te printen, de gps-track te downloaden.

Meer informatie over de Landelijke Fietsroutes in Nederland vindt u op nederlandfietsland.nl. 

Van deze fietsroutes zijn GPS-tracks beschikbaar.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad