Hongarije – nationale fietsroutes

Nationaal fietsroutenetwerk in Hongarijë 

 Het fietsroutesnetwerk in Hongarijë heeft zich de laatste jaren spectaculair ontwikkeld als gevolg van het sterk toenemende fietstoerisme. Inmiddels heeft Hongarije meer dan 2.000km aan fietspaden met nog eens zo’n 200km in de stad Boedapest. In navolging is de dienstverlening aan fietsers gestegen naar Europese maatstaven met reparatieplaatsen, fietsvriendelijke hotels, campings en horeca-gelegenheden gemarkeerd langs de fietsroutes. Fietsen is toegestaan in de meeste heuvel- en bosrijke regio’s inclusief nationale parken zolang men niet afwijkt van de gemarkeerde routes.

Van de uitgezette fietsroutes zijn de ruim 200 km lange tocht rondom het Balatonmeer, en het Hongaarse gedeelte van de Donauradweg het bekendst (en het vlakst). Maar ook de andere fietsroutes, zoals die zijn uitgezet in de heuvels rondom Budapest, zijn zeker de moeite waard.

De website VisitHungary.com geeft overzichtskaarten uit met daarop de fietsroutes ingetekend. In combinatie met de bewegwijzering ter plaatse, is de weg daarmee goed te vinden. Als de gratis overzichtskaart niet meer voorhanden is, kunt u het beste één of meer fietskaarten kopen via www.frigoriakiado.hu.

Voor kaartmateriaal en gidsen kunt u ook kijken bij de Nederlandse Fietsvakantiewinkel.nl. Zo heb je de Fietsatlas Hongarije, met 100 fietstours die op elkaar aansluiten. Een goed alternatief (en grotendeels overlappend) voor de kaart van de bewegwijzerde fietsroutes die hierboven worden beschreven.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad