De wegen naar het zuiden deel 0

De ideale ontsnappingsroutes vanuit de randstad richting het Zuiden vindt u in dit fietsboekje. De beschreven routes lopen tot vanaf onder andere Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Den Haag en Amersfoort richting Maastricht en Leuven, waar ze aansluiting bieden op de routes naar Rome, Venetië, Barcelona en Parijs.

De fietsroute maakt gebruik van kleine landweggetjes met weinig of geen verkeer, fietspaden over oude spoorwegtracés, vergeten fietspaden door de weilanden en bossen, jaagpaden langs kanalen en kleine veerponten om de rivieren te kruisen. Tientallen en tientallen kilometers van deze route zijn geheel autovrij. De route doorkruist verschillende landschappen zoals het Hollandse veenweidelandschap of de Utrechtse Heuvelrug, het rivierenlandschap met de uitlopers van de Betuwe en de heidevelden in het natuurgebied de Malpie bij Valkenswaard.

In Vlaanderen doorkruist men de Kempen en nadert richting Leuven de glooiende heuvels van het Hageland. Naar Maastricht toe verrijzen langzaam de dalwanden om onderaan de heuvels van het Mergellandschap te eindigen.

Meer informatie over dit routegidsje wat te lezen op www.cyclingeurope.nl, maar inmiddels lijkt hert gidsje niet meer te koop.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad