Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke site

Beste bezoeker,

Door een technische storing is dit niet de site die u gewend was. Om u de gelegenheid te geven toch de site te bezoeken, is deze tijdelijke website ingericht. Gebruikt u a.u.b. de zoekfunctie als u niet op de pagina bent binnengekomen die u zocht. Onze excuses voor het ongemak.

Zoek hier op deze website

Onbegrensd fietsen naar Parijs

Onbegrensd fietsen naar Parijs en terug – Paul Benjaminse

“Parijs is wel niet zo ver…maar de weg is wel mooi”, aldus Paul Benjaminse. In de fietsgids ‘onbegrensd fietsen naar Parijs… en terug’ neemt Benjaminse u mee over de mooiste fietswegen door afwisselende landschappen en met zo min mogelijk auto’s helemaal tot in het hart van Parijs. De afstand van Leuven naar Parijs is ongeveer 420 kilometer. Van Maastricht naar Parijs is het ongeveer 490 kilometer.

onbegrends-fietsen-parijsMeer dan 150 kilometer van deze fietsroute bestaat uit autovrije (fiets-)paden, zoals van Hoegaarden tot Mariembourg over de RAVel2 en van Aubel tot bijna aan Luik en door het dal van de Ourthe naar Hamoir. Ook in Frankrijk maakt deze route dankbaar gebruik van autovrije wegen en fietspaden zoals door de bossen van Compiegne. Tenslotte voert deze route u volledig autovrij Parijs in over een fietspad dat aan de oostrand van de metropool begint en u vrijwel tot aan de voet van de Bastille brengt.

De route sluit in Leuven en Maastricht naadloos aan op de fietsroutes uit ‘De wegen naar het Zuiden, deel 0’ (wegen naar het zuiden deel 0). Bovendien kan men ook in Eindhoven beginnen aan een route van de ene Lichtstad naar de andere. De gids bestaat uit 28 detailkaarten en enkele stadsplattegronden. De hoogteprofielen en reliefweergave maken het de fietser mogelijk de eigen etappes goed in te schatten. Alle routeaanwijzingen zijn ook in de kaartbladen verwerkt. Daarnaast ie er uiteraard een volledige beschrijving van hotels, campings en eventuele gites op dit traject. De route is ook omgekeerd (dus van Parijs naar Nederland) prima te doen.

 

Meer informatie over deze fietsroute is te vinden op de site www.cyclingeurope.nl.

 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.