Onbegrensd Fietsen naar Parijs

Onbegrensd fietsen naar Parijs en terug – Paul Benjaminse. Parijs op de fiets is veel dichterbij dan je denkt. Een week is doorgaans voldoende om vanaf Gent of Eindhoven bij de Eiffeltoren te komen. Ik fietste deze route een aantal jaren geleden vanaf Arnhem (kamperend) en het is me goed bevallen. Kamperen lukte elke etappe, op de laatste vlak voor Parijs na. Ik maakte gebruik van de fietsgids, die te koop is bij de Fietsvakantiewinkel.nl of via de website van routemaker Paul benjaminse zelf.

Fietsen naar Parijs

“Parijs is wel niet zo ver…maar de weg is wel mooi”, aldus Paul Benjaminse. In de fietsgids ‘onbegrensd fietsen naar Parijs… en terug’ neemt Benjaminse u mee over de mooiste fietswegen door afwisselende landschappen en met zo min mogelijk auto’s helemaal tot in het hart van Parijs. De afstand van Leuven naar Parijs is ongeveer 420 kilometer. Van Maastricht naar Parijs is het ongeveer 490 kilometer.

Fietsen naar Parijs fietsgids Benjaminse
de gids Fietsen naar Parijs

Meer dan 150 kilometer van deze fietsroute bestaat uit autovrije (fiets-)paden, zoals van Hoegaarden tot Mariembourg over de RAVel2 en van Aubel tot bijna aan Luik en door het dal van de Ourthe naar Hamoir.

Ook in Frankrijk maakt deze route dankbaar gebruik van autovrije wegen en fietspaden zoals door de bossen van Compiegne. Tenslotte voert deze route u volledig autovrij Parijs in over een fietspad dat aan de oostrand van de metropool begint en u vrijwel tot aan de voet van de Bastille brengt.

De route sluit in Leuven en Maastricht naadloos aan op de fietsroutes uit ‘De wegen naar het Zuiden, deel 0’ (wegen naar het zuiden deel 0). Bovendien kan men ook in Eindhoven beginnen aan een route van de ene Lichtstad naar de andere. De fietsgids bestaat uit 28 detailkaarten en enkele stadsplattegronden.

vakantiefiets in Laon Frankrijk
Laon, een van de mooiere steden onderweg naar Paris

De hoogteprofielen en reliefweergave maken het de fietser mogelijk de eigen etappes goed in te schatten. Alle routeaanwijzingen zijn ook in de kaartbladen verwerkt. Daarnaast ie er uiteraard een volledige beschrijving van hotels, campings en eventuele gites op dit traject. De route is ook omgekeerd (dus van Parijs naar Nederland) prima te doen.

Op fietsvakantie in Frankrijk met alle routes en overnachtingen geregeld? Reisorganisaties Eigenwijze ReizenSNP Natuurreizen en Fietsrelax bieden mooie fietsvakanties door La Douce France aan.

Parijs seine
Parijs

Meer informatie over deze fietsroute is te vinden op de site www.cyclingeurope.nl. Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar. Tevens vindt u op de website van Benjaminse aanvullingen, foto’s en reacties van fietsers die al naar Parijs zijn gereden via deze route. Bekijk ook de pagina over fietsen in Frankrijk voor alternatieve fietsroutes in La Douce France.

Ervaringen met Fietsen naar Parijs

Als u zelf al op de fiets naar Parijs bent geweest en daar over iets wilt delen op deze website; dat kan! Laat hier onder uw comment of reactie achter.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad