Friedensroute

Fietsen over de weg van de Vrede van Westfalen – een fietsroute die Münster en Osnabrück verbindt.

 

De Vrede van Westfalen zorgt nog altijd voor veel beweging tussen de plaatsen Münster en Osnabrück. Waar aan het begin van de 17de eeuw nog ruiters onderweg waren, genieten de fietsers nu vooral van veel natuur en een hoop geschiedenis. De Vredesroute volgt symbolisch alle sporen van de postkoeriers uit de tijd van de vredesonderhandelingen. Vijf jaar lang brachten zij informatie en ontwerp-contracten over tussen de twee steden, die gescheiden onderhandelden in katholieke en protestante kampen. De koeriers hebben zodoende een belangrijke rol gespeeld bij de beeindiging van de dertigjarige oorlog.

 

De fietsers kunnen kiezen tussen de 115 kilometer lange west-route of een korter alternatief, de zogenaamde oost-route van ongeveer 57 kilometer. Beide routes kunnen met elkaar gecombineerd worden. Fietsers die kiezen voor de west-route van Osnabrück naar Münsters komen langs de bezienswaardige plaatsen Hasbergen, Hagen, Bad Iburg, Lienen, Lengerich, Tecklenburg, Ladbergen en Greven.

 

Het vlakke parklandschap van Münsterland en de uitlopen van het Teutoburger Woud bieden ook volop fietsmogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Wie op de terugweg nog andere ervaringen wil opdoen en het zuidelijke gedeelte van het Osnabrück wil leren kennen, kiest voor de oost-route. Na een tocht door Telgte en Ostbevern belandt de fietser via Glandorf in het bekende kuuroord Bad Laer. Een bezoek aan de Kneipp-badplaats Bad Iburg met het bekende slot, is absoluut de moeite waard. Vanuit hier verloopt de route terug naar Osnabrück.

 

Internet:www.friedensroute.de


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad