Warschau-Vilnius-Kaunas-Riga

Baltic Cycle, de fietsuitgever van o.a. de fietsroutegids van Estland timmert ook in de andere Baltische Staten hard aan een fietsroutenetwerk. Deze lange afstandsfietsgidsen (de fietsroutes maken deel uit van de Euroveloroute die door heel Europa wordt gemaakt) passen mooi in dat plaatje. De fietsgidsen zijn sober uitgevoerd, maar zijn daardoor absoluut niet minder bruikbaar.

Warschau – Vilnius

800 km fietsen van de ene naar de andere nog onontdekte hoofdstad. Spannender dan Schotland, pittiger dan Spanje, rustiger dan Zweden, mooier dan de rest van Europa. Als je de fietsgids van de route ‘Warschau-Vilniuis’ mag geloven tenminste. Fietsen tussen tientallen culturen en historische volken. Langs sporen van Napoleons veldtocht naar Rusland, Middeleeuwse ridderkastelen, maar ook langs de overblijfselen van Concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Sowjet woonblokken van beton en toenmalige ‘Boerenfabrieken’. Vele dorpjes en stadjes, met als hoogtepunt het eindpunt Vilnius, de Litouwse hoofdstad, en één van de mooiste Hanzesteden.

Vilnius – Kaunas

Fietsroute van 200 km van Vilnius naar Kaunas. Deze route is geschikt om een rondje te maken door de mogelijkheid om de noordelijke of de zuidelijke routevariant te kiezen. 

Van deze fietsroute is een GPS-track beschikbaar.

Riga – Vilnius

Officieel wordt deze fietsroute (550 km) de ‘Merenland-route’ genoemd. Hij verbindt Riga met een kleine oostelijke lus met Vilnius. Alternatief traject door Litouwen: Van Lazdiai via Vilnius, Kaunas naar Klaipeda.

Al de routes zijn te bestellen bij www.balticcycle.eu, of gewoon bij de Nederlandse Fietsvakantiewinkel


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad