Plan snel en simpel uw fietsroute voor uw fietsvakantie
Tijdelijke website

Dit is een tijdelijke site i.v.m. site-hack. Alle informatie is terug te vinden op deze site, maar de plaatjes ontbreken. Ook links kunnen mogelijk dood lopen. Door tijdgebrek zal deze situatie nog enige tijd blijven bestaan. Mijn excuses hiervoor.

Zweden – Sverigeleden

 

sverigeleden

De Sverigeleden is een fietsroutenetwerk in Zweden. Het is volledig bewegwijzerd. De Zweedse fietsroutes zijn gebundeld in drie fietsgidsen. Hoewel de beschrijvingen in het Zweeds zijn, kun je met behulp van de kaart door heel Zweden fietsen zonder te verdwalen.

 

De gidsen van de Sverigeleden bieden je de mogelijkheid om maanden door Zweden te zwerven. Je kunt helemaal van zuid van noord fietsen, of ergens in Zweden een rondje uitstippelen. 

 

Mooie bijkomstigheid van deze routegidsen is dat de kaarten heel Zweden beslaan, zodat je makkelijk zelf van de route af kunt of zelfs een hele eigen route kunt samenstellen. Je hoeft nadrukkelijk dus geen kaarten naast deze gids aan te schaffen. Dat komt goed uit, want met de aanschafprijs van 32 euro per deel is voor de meeste fietsers het kaarten-budget wel bijna op.

 

Als alternatief voor deel drie kun je ook de gids Schweden per Rad van Kettler gebruiken. Deze gids beschrijft een dichter fietsroutenetwerk, maar de routes zijn niet bewegwijzerd, én je hebt naast de gids nog wegenkaarten nodig.

 

Meer informatie over de ‘Sverigeleden’, met onder andere een afstandentabel, is te vinden in deze pdf-folder

 

Alle routegidsjes zijn te bestellen bij de Fietsvakantiewinkel