Fietsen op Romeinse Heirwegen

Fietsen op Romeinse Heirwegen, Guy Raskin

Een 600 km lange fietsroute in negen etappes door Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Fietsen op de Romeinse heirwegen.

In Boulogne-sur-Mer, aan de eindeloze Atlantische Oceaan, stoomde Claudius zijn vloot klaar om Brittannia binnen te vallen. In de voetsporen van de Romeinen begint hier de fietstocht dwars door Frankrijk, België, Nederland om tot sloyt in Keulen, Duitsland, te eindigen. 

De beschreven heirwegenroute diende destijds eerst als militaire weg en pas later als handelsweg naar Colonia Claudia Ara Agrippinensium, het huidige Keulen. In Frankrijk zijn de vroegere Romeinse verkeersaders tegenwoordig veelal nog steeds gebruikt als verkeerswegen, maar vanaf de Belgische grens loopt het traject doorgaans over kleine wegen, verkavelingswegen en dergelijke.

De beschreven fietsroute loopt over of in de directe nabijheid van de voormalige heirbaan, biedt markante bezienswaardigheden of uitzonderlijk mooie trajecten in de buurt van het oude tracé. Op bepaalde gedeeltes van de route zijn fietslussen gecreëerd door gebruikmaking van alternatieve routes. In combinatie met de hoofdroute ontstaan zo één- of meerdaagse tochten in lusvorm, wat deze gids eveneens interessant maakt voor korte fietsuitstapjes.

Meer info over deze route vindt u op de site van de auteur, Guy Raskin.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad