Fietsen in Zuid Engeland en Wales

Fietsen in Zuid Engeland en Wales – Luc Oteman

Fietsen in Zuid-Engeland of Wales is vooral genieten van de kleinschalige “typical English countryside”, van de verrassende ontmoetingen met mensen onderweg en van de ongedwongen gastvrijheid die met name de traditionele en kleurrijke pubs kenmerkt. Het fietsen kan er echter ook inspannend en lastig zijn door de soms onwaarschijnlijk steile hellingen en, buiten het doolhof van plattelandsweggetjes, vaak volle wegen. 

De fietsgids ‘Fietsen in Zuid Engeland en Wales’ van Luc Oteman is bedoeld als leidraad voor het maken van mooie trektochten en dagtochten door het zuiden van Engeland en door Wales. Op gedetailleerde wijze wordt een routenetwerk beschreven van 2500 kilometer lang, dat onderverdeeld is in 36 routes. De routes worden geillustreerd met heldere kaartjes, hoogteprofielen en alle benodigde praktische informatie. Diverse meerdaagse trektochten kunnen zo naar believen worden samengesteld. Een grote ronde door Wales van 700 kilometer, een kortere van 300 of 365 kilometer door Kent en Sussex, een korte van 265 kilometer door Devon, of een 550 kilometer lange rondrit door Wiltshire, Somerset, Dorset en Hampshire, of de klassieke route van Dover naar Land’s End.

Deze fietsgids is helaas niet meer te koop. U zult op zoek moeten gaan naar een exemplaar bij de bibliotheek of een tweedehands exemplaar op internet moeten opscharrelen. Wachten op een herdruk heeft ook geen zin, want die komt er niet. Goede vervanging van deze fietsroutegids kunnen de beschreven en bewegwijzerde fietsroutes van Sustrans zijn, of de Hart van Engeland fietsroute.

Wilt u wel graag fietsen in Zuid-Engeland, maar uw reis liever laten organiseren? Dat kan met EOS Cycling. Deze Nederlandse reisorganisator is gespecialiseerd in fietsvakanties in en rondom het New Forest National Park.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad