Loire-Donau-fietsroute

De Loire-Rijn-Donau-fietsroute door Midden Frankrijk, Noord Zwitserland en Zuid Duitsland maakt deel uit van Ring 2 van het Fietsweb en beschrijft een verbinding tussen de stad Nevers aan de Loire en Tuttlingen aan de Donau. De Franse kant is een voortzetting van de Loire-Kastelen-route (loire-kastelenroute) en is bijna 450 km lang. Vervolgens gaat de route over 130 km langs de Rijn en steekt dan over naar de Donau (50km). Aan de Duitse zijde kan dan de tocht worden vervolgd met de Donau-route.

De route gaat door een gebied waar landschappelijk schoon regelmatig wordt afgewisseld met cultuur. Na het dal van de Loire volgt het heuvelachtige natuurpark Le Morvan , de Rijn met de beroemde waterval van Schaffhausen, de bron van de Aach en tenslotte eindigt de fietsroute bij de grootste rivier van Europa, de Donau.

De route voert langs grote rivieren met kastelen en mooie dorpjes, en door grotere steden als Autun, Beaune en Basel, waar nog vele kenmerken van een rijke geschiedenis zijn terug te vinden.

Meer informatie op de site van de Europafietsers.


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad