Fietsen in Frankrijk – Luc Oteman

De serie ‘Fietsen in Frankrijk’ van Luc Oteman bestaat uit drie delen: west, midden en oost Frankrijk. De boekjes zijn officieel uitverkocht, en worden niet meer herdrukt. U zult dus gebruik moeten maken van een tweedehands exemplaar. Wees er op bedacht dat de gegeven informatie gedateerd kan zijn. 

Deel 1: Fietsen in Frankrijk west

In het relatief weinig geaccidenteerde westen, temidden van de hagen en heggen van het Normandische platteland, langs de Bretonse klifkusten, tussen de kreken en kanalen van de Vendée, in de bochtige rivierdalen van de Dordogne of door de geurende pijnboomwouden van Les Landes is fietsen een waar genot.

Dit deel biedt naast algemene fietsinformatie voor het héle land een overzicht van fietsmogelijkheden en bezienswaardigheden in vijf gebieden van West-Frankrijk: Normandië, Bretagne, Vendée-Charente Maritime, Les Landes en Dordogne. Speciale aandacht gaat uit naar reliëf, klimaat, historie, keuken en vooral natuur.

De acht verschillende routes van deze gids met in totaal ruim 1000 kilometer gedetailleerde routebeschrijving laten zoveel mogelijk van de verschillende aspecten van elke streek zien en worden geïllustreerd met alle voor fietsers relevante informatie als kaartjes, hoogteprofielen, overnachtingsmogelijkheden en fietsenmakers. Helaas is dit deel uitverkocht en wordt niet meer herdrukt. U zult dus zelf op zoek moeten gaan naar een (tweedehands) exemplaar. Het ISBN-nummer is 906455160X, Uitgeverij Pirola.

Deel 2: Fietsen in Frankrijk, midden

In deze gids beschrijft Oteman negen routes van in totaal ruim 1600 kilometer door de Provence, Languedoc, Ardèche, Cevennes, Causses en Auvergne. Verder uitgebreid aandacht voor de voorbereiding van de fietstocht of fietsvakantie, de uitrusting, te gebruiken kaarten. Met hoogteprofielen van de routes en Nederlandstalige beschrijving. Dit deel is helaas uitverkocht en wordt niet herdrukt. U zult dus zelf op zoek moeten gaan naar een (tweedehands) exemplaar. Het ISBN-nummer is 9064551618, Uitgeverij Pirola, 1994.

Deel 3: Fietsen in Frankrijk, oost

De gids Fietsen in Frankrijk oost beschrijft 10 routes in en rond de Vogezen, de Jura, de franse Alpen en Bourgondië. Pedaleren over lekker lopende wegen van ruw, roodgetint asfalt in de Morvan, tussen grazige valleien van de Jura, door de machtige rotskloven van de Vercors of tussen de wijngaarden van Côte d’Or en Elzas.

Maar ook inspannend fietsen op de magistrale kammenweg over de hoogste Vogezentoppen of ploeteren op de hellingen van uitdagende, witbesneeuwde Alpenreuzen. Fietsen in Oost-Frankrijjk is nooit saai en iedereen vindt er het op de eigen mogelijkheden toegesneden terrein.

Dit deel biedt behalve algemene praktische informatie een overzicht van fietsmogelijkheden en bezienswaardigheden in Bourgondië, de Alpen, de Jura en de Vogezen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar reliëf, klimaat, historie, keuken en vooral natuur. De tien verschillende routes van deze gids met in totaal bijna 1200 kilometer gedetailleerde routebeschrijving laten zoveel mogelijk verschillende aspecten van elke streek zien en worden geïllustreerd met alle voor fietsers relevante informatie als kaartjes, hoogteprofielen, overnachtingsmogelijkheden en fietsenmakers. Uitgeverij Pirola, net als de andere deeltjes in deze serie Fietsen in Frankrijk is dit boekje niet meer nieuw te verkrijgen. U zult dus moeten zoeken naar een gebruikt exemplaar.

De site van Luc Oteman: www.opdefiets.net


Fietsvakantiewinkel.nl heeft alles voor fietsvakanties: routeboekjes, kookspullen, tenten en kleding.

fietsvakantiewinkel ad